Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Δημοσκόπηση – σοκ για την κυβέρνηση: Στο όριο της αυτοδυναμίας η ΝΔ

δημοσκόπηση

Ένα βήμα πριν από την αυτοδυναμία βρίσκεται η ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που της Metron Analysis, που δημοσιεύει αύριο η εφημερίδα «Παραπολιτικά». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει στην εκτίμηση ψήφου διαφορά 14,8% από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 37%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,2% και ακολουθούν, Χρυσή Αυγή 8,3%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 8,1%, ΚΚΕ 8%, Ένωση Κεντρώων 3,8%, το Ποτάμι 2,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,7%, η Πλεύση Ελευθερίας 2%, η Λαϊκή Ενότητα 1,6% και άλλο κόμμα 3,6%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατατάσσεται πρώτος με 27% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 14%, ενώ 45% συγκεντρώνει ο «κανένας».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ίδια μέτρηση έχουν και οι απαντήσεις των ερωτηθέντων για τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς, σύμφωνα με τις οποίες η πλειοψηφία των πολιτών την κρίνει αρνητικά.

Στην έρευνα της Metron Analysis οι πολίτες καλούνται επίσης να τοποθετηθούν σε μια σειρά από άλλα ερωτήματα, όπως το ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές και η οικονομική κατάσταση της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στο νοσοκομείο ο Τσίπρας – Τι λέει η ανακοίνωση του Μαξίμου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ESM ενέκρινε την εκταμίευση των 8,5 δισ. – Ως τη Δευτέρα θα φτάσουν κεφάλαια 7,7 δισ.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τζανακόπουλος: Η εμπιστοσύνη αρχίζει σιγά-σιγά να περνάει στην πραγματική οικονομία