• Big Story

    Διαγραφή Παπακώστα: Γιατί ο Μητσοτάκης «πήρε το όπλο του»

    • NewsRoom


    Η κα Κατερίνα Παπακώστα αποτελεί την πρώτη διαγραφή βουλευτή στην οποία προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη μέρα που ανέλαβε την ηγεσία της ΝΔ. Ωστόσο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να μην πήρε εν θερμώ αυτή του την απόφαση. Η τοποθέτηση της κα Παπακώστα στην ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προκάλεσε… εγκεφαλικά στην Πειραιώς. Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας σήμανε συναγερμός ενώ στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ τηλεφώνησε την κα Παπακώστα και της ζήτησε να κάνει μια διευκρινιστική δήλωση.

    Η «γαλάζια» βουλευτής προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση, η οποία δεν κρίθηκε επαρκής. Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, στον σημερινό πρωινό καφέ του Προέδρου της ΝΔ με τους στενούς του συνεργάτες ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να ήταν πολύ εκνευρισμένος.  «Δεν θα ανεχτώ άλλες τέτοιες συμπεριφορές» ήταν το μήνυμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που άναψε το… «πράσινο φως» για τη διαγραφή της κας Παπακώστα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγους μήνες η κα Παπακώστα είχε καρατομηθεί από αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας της ΝΔ μετά από απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί είχε επιτεθεί μέσω του facebook στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη. Τότε στάθηκε αφορμή μια συνέντευξη του κ. Γεωργιάδη στην οποία έλεγε ότι «η εξεταστική για την Υγεία γίνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ για να σπηλωθεί το όνομα μου». Η κα Παπακώστα σχολιάστε ότι ο κ. Γεωργιάδης πρέπει να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της ΝΔ μέχρι να βγει το πόρισμα της εξεταστικής.

    Έτσι μετά από εκείνο το περιστατικό φθάσαμε στο χθεσινό επεισόδιο μεταξύ της κα Παπακώστα και του Άδωνι Γεωργιάδη με την βουλευτή της ΝΔ να παίρνει το μέρος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στην… κόντρα που είχε με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν σε δύσκολη θέση καθώς θα έπρεπε να… άδειαζε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη και έτσι οδηγήθηκε στην διαγραφή της κα Παπακώστα, δείχνοντας ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί στο μέλλον διαφοροποιήσεις από τους βουλευτές του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Μητσοτάκης διέγραψε από τη Νέα Δημοκρατία την Κατερίνα Παπακώστα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι απαντά η Κατερίνα Παπακώστα για το περιστατικό στη Βουλή

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βαριές κουβέντες στη Βουλή μεταξύ Καμμένου – Γεωργιάδη στη συζήτηση για τα F-16



    ΣΧΟΛΙΑ