Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην ανατολική Αττική: Έγιναν στάχτη κόποι δεκαετιών (pics – video)

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι από νωρίς το πρωί της Τετάρτης η μεγάλη πυρκαγιά που για τέσσερις ολόκληρες ημέρες έκανε στάχτη τα πάντα στο πέρασμά της από Κάλαμο, Βαρνάβα και Καπανδρίτι.

Οι επίγειες δυνάμεις αλλά και τα εναέρια μέσα εξακολουθούν να βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να κατασβέσουν τις ελεγχόμενες μικροεστίες που κατά διαστήματα εμφανίζονται.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για χιλιάδες στρέμματα καμένης γης αλλά και για κόπους δεκαετιών συμπολιτών μας που καταστράφηκαν από τη μανία της πύρινης λαίλαπας αλλά και τα «κενά» του κράτους μέσα σε λίγες ώρες. Αξιοσημείωτο είναι και το πλήγμα που υπέστη η πανίδα της περιοχής καθώς δεκάδες αθώες ψυχές έπεσαν και αυτές θύμα των εμπρηστών. Συγκινητική ήταν ωστόσο η προσπάθεια των εθελοντών να σώσουν ό,τι μπορούσαν την ίδια ώρα που οι αρμόδιοι υπουργοί αλλά και ο πρωθυπουργός παρέμεναν εξαφανισμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι στο Καπανδρίτι, που έφτασε χθες η φωτιά, αλλά και σε όλο το μέτωπο, στον Κάλαμο και στον Βαρνάβα υπήρχαν όλο το βράδυ μικροεστίες οι οποίες ευτυχώς αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Εξάλλου επί τόπου παραμένουν 85 οχήματα της Πυροσβεστικής με 220 πυροσβέστες, 88 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 εθελοντικά οχήματα, 40 υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και 100 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ωστόσο, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι του Δεκαπενταύγουστου, προκλήθηκαν αναζωπυρώσεις λόγω της αύξησης της έντασης των ανέμων, με τους πυροσβέστες να έχουν φτιάξει μια μεγάλη αντιπυρική ζώνη στην έξοδο της χαράδρας στο Μετόχι όπου δίνεται η βασική «μάχη».

Δυστυχώς όμως οι άνεμοι «βοήθησαν» την φωτιά να κινηθεί με μεγάλη ταχύτητα προς Πολυδένδρι και Μαλακάσα, δημιουργώντας ιδιαίτερη ανησυχία από νωρίς το απόγευμα. Ευτυχώς οι χειρότεροι φόβοι δεν επιβεβαιώθηκαν και η φωτιά δεν επεκτάθηκε.

Αν και με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούσαν τρία Καναντέρ και έξι ελικόπτερα, το έργο των πυροσβεστών ήταν εξαιρετικά δύσκολο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χαμός στο twitter με τον #εξαφανισμένος_πρωθυπουργός: Οι ατάκες για γέλια και κλάματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φωτό από την σύσκεψη για τις φωτιές: Έτσι δουλεύουν οι υπουργοί

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Τριάντα χρόνια θα χρειαστούν για την αποκατάσταση των καμένων» λένε οι ειδικοί – Σοκαριστικές εκτιμήσεις