Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Το απόλυτο χάος στο Μενίδι: Οργή του κόσμου για τους Ρομά (video)

Σκηνικό διάλυσης και χάους επικρατεί στο Μενίδι τα τελευταία 24ωρα, μετά τον τραγικό θάνατο του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα την περασμένη Πέμπτη. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι πλημμυρισμένοι με οργή εναντίον των Ρομά και δηλώνουν ότι η κατάσταση που βιώνουν έχει φτάσει κυριολεκτικά στο απροχώρητο.

Όπως καταγγέλλουν, κάλυκες από πυροβόλα όπλα είναι ένα καθημερινό εύρημα στα σπίτια τους καθώς οι πυροβολισμοί είναι συνήθεια των Ρομά που είναι μπλεγμένοι στο εμπόριο ναρκωτικών. Κάθε φορά που θέλουν να ενημερώσουν «βαποράκια» για την παράδοση ναρκωτικών πέφτει ένας πυροβολισμός, λένε κάτοικοι της περιοχής. Το φαινόμενο έχει πάρει τέτοια έκταση που όποιος έχει βρεθεί τα τελευταία 24ωρα στο Μενίδι θα συναντήσει και μια περίπτωση κατοίκου που βρήκε κάλυκα στο σπίτι του, στην αυλή του ή ακόμη και στην ταράτσα του.

Δείτε video:

Οι κάτοικοι της περιοχής θεωρούν θαύμα το γεγονός ότι μέχρι τον θάνατο του 11χρονου δεν είχαν θρηνήσει κι άλλο θύμα, ενώ, όπως μετέδωσε ο ALPHA, οι Ρομά βγαίνουν στους δρόμους και επιδεικνύουν τα όπλα τους τα οποία -όπως διατείνονται- είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε δηλώσεις του αρκείται στη διαπίστωση ότι «δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις τα άβατα».

Ο πατέρας της μικρής Βαλεντίνας κατήγγειλε ότι πριν από λίγα χρόνια η κόρη του δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα όταν πήγαινε στο νηπιαγωγείο.

Ενδεικτική ήταν η αντίδραση κατοίκων στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο μετά τον άδικο χαμό του 11χρονου. Γονείς βρέθηκαν μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και επέρριψαν ευθύνες στους δημοτικούς άρχοντες για το γεγονός ότι η κατάσταση πλέον είναι ανεξέλεγκτη από τη δράση εγκληματικών ομάδων.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων στο 6ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών, το σχολείο του 11χρονου Μάριου, Χρήστος Πετρίδης, χάνει την ψυχραιμία του αγανακτισμένος περιγράφει πώς το παιδάκι ξεψύχησε στα χέρια του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέο περιστατικό μετά το Μενίδι: 8χρονος τραυματίστηκε από σφαίρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τετράχρονος έπεσε από μπαλκόνι και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θρίλερ στο Aμύνταιο: Απαλλοτριώνεται αναγκαστικά ο οικισμός Αναργύρων