• Big Story

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτή είναι η στρατηγική του Μητσοτάκη απέναντι στη Γεννηματά

    Μητσοτάκης

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του, Μαρέβα


    Την διακριτική υποστήριξη της Φώφης Γεννηματά και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχει αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα με την παρουσία του στο πρόσφατο συνέδριο της ΔΗΣΥ, εξέλιξη που ενόχλησε τμήμα του καραμανλικού στρατοπέδου της Νέας Δημοκρατίας, λόγω του καταλογισμού της ευθύνης από το ΠΑΣΟΚ στην διακυβέρνηση Καραμανλή για την χρεοκοπία της χώρας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, η Πειραιώς έχει αποφασίσει στρατηγικά να διατηρήσει καλές σχέσεις με την Χαριλάου Τρικούπη ή εν πάση περιπτώσει να μην αντιπαρατεθεί έντονα με το νέο κεντροαριστερό κόμμα που βρίσκεται στα σκαριά. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να έχει πει στους συνομιλητές του ότι η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν έχουν ιδιαίτερα πολλά κοινά σημεία και κυρίως το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι εκφράζει τον μεταρρυθμιστικό χώρο τον οποίο επιχειρεί να υιοθετήσει στο σύνολό του η Πειραιώς.

    Αντιθέτως, μολονότι πολλοί θα έβλεπαν μία δυνάμει συνεργασία του Ποταμιού και της Ώρας Αποφάσεων (Διαμαντοπούλου, Φλωρίδης) με την ΝΔ η ηγεσία της γαλάζιας παράταξης δεν φαίνεται να δείχνει ενθουσιασμένη καθώς πρόκειται για ένα μπλοκ που δυνητικά θα μπορούσε να «αφαιρέσει» από την δεξαμενή των μεταρρυθμιστών ψηφοφόρων. Σε μία τέτοια περίπτωση μάλιστα θα υπήρχε ο κίνδυνος ένα τέτοιο σχήμα να έκοβε και εκλογικά από την ΝΔ στερώντας της ακόμη και οριακά την αυτοδυναμία, σκέφτονται στην Πειραιώς.

    Όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως από τώρα κοιτάζει πολύ μετά τις εκλογές. Και ειδικότερα την περίοδο κατά την οποία θα κριθεί και η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο αρχηγός της ΝΔ επιθυμεί να συμμαχήσει με κόμματα που θα στήριζαν την πρότασή του για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα καθώς σκοπός του θα ήταν η εκλογή Προέδρου ώστε να μην διαλυθεί η Βουλή και οδηγηθεί η χώρα εκ νέου σε εκλογές. Στην περίπτωση που το νέο κόμμα της κεντροαριστεράς μπει στην Βουλή με ένα σχετικά ικανοποιητικό ποσοστό τότε θα εκλέξει έναν αριθμό βουλευτών που μαζί με άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες θα μπορούσαν να αναδείξουν τον νέο Πρόεδρο. Άρα, λένε από την Πειραιώς, η ΝΔ δεν έχει κανέναν λόγο να «χτυπάει» την Δημοκρατική Συμπαράταξη πολλώ μάλλον τώρα που και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εντάχθηκε στην ρητορική της προσφυγής σε εκλογές.

    Στην Νέα Δημοκρατία κάνουν πως δεν ακούνε τις γκρίνιες των καραμανλικών που αντέδρασαν έντονα ακούγοντας τον Γιώργο Παπανδρέου από το συνέδριο της ΔΗΣΥ να προειδοποιεί για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020 πως δεν μπορεί να προταθεί κάποιος που ευθύνεται για την καταστροφή της χώρας. Δείχνοντας τόσο προς την πλευρά του Κώστα Καραμανλή όσο και του Προκόπη Παυλόπουλου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σάλος από τις αποκαλύψεις Τσιρώνη: Γνωρίζαμε όλοι το σχέδιο Βαρουφάκη! «Εξεταστική τώρα» λέει η ΝΔ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι σχεδιάζει τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Εμφύλια πυρά» εναντίον Καμμένου για το Noor 1



    ΣΧΟΛΙΑ