Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Απίστευτη δήλωση του Δ. Παπαδημητρίου για διάταξη για λαθρεμπόρους: Δεν ξέρω ποιους φωτογραφίζει!

Ο υπουργός Δημήτρης Παπαδημητρίου δεν ξέρει ποιους φωτογραφίζει η περίφημη διάταξη για τους λαθρέμπορους αν και όλοι οι δημοσιογράφοι σχεδόν έχουν καταλάβει για ποια εταιρία γίνεται όλο αυτό το παιχνίδι και για ποιον επιχειρηματία. Έτσι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην κάνει  πίσω και είναι έτοιμη να προχωρήσει στην ασυλία που δίνει στους λαθρεμπόρους με την τροπολογία του Δ. Δημητριάδη. Ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημήτριου στην ομιλία του έκανε ότι δεν γνώριζε ποιόν ή ποιους φωτογραφίζει. «Εγώ δεν γνωρίζω τίποτα από αυτά (σ.σ. που ακούστηκαν στην Ολομέλεια), ούτε υποψιάζομαι», είπε αρχικά και συμπλήρωσε εν μέσω αντιδράσεων από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης: «Άκουσα τον κ. Δημητριάδη και διάβασα την αιτιολογική έκθεση της τροπολογία και βασισμένος σε αυτά την αποδέχομαι».

Παπαδημητρίου
Δημήτρης Παπαδημητρίου, υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης

«Δεν ντρέπεσαι», ήταν η άμεση απάντηση των βουλευτών της αντιπολίτευσης, με το αίτημα πλέον για ονομαστική ψηφοφορία να φαντάζει αρκετά πιθανό. Άλλωστε, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος έχει προειδοποιήσει ότι αν δεν υπαναχωρήσει η κυβέρνηση τότε θα κατατεθεί σχετικό αίτημα.

Λίγο νωρίτερα ο κ. Δημητριάδης είχε υπερασπιστεί την ρύθμιση που κατέθεσε στη Βουλή. «Η τροπολογία επιθυμεί να δώσει λύσει τους νέους επενδυτές που ενδέχεται να έχουν προβλήματα από ευθύνες που δεν έχουν οι ίδιοι αλλά κάποιοι προηγούμενοι», σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι οι ευθύνες παραμένουν στους προηγούμενους.

Σύμφωνα, άλλωστε, με τον ίδιο «ο νέος επενδυτής που δεν έχει καμία σχέση νομίζουμε δεν πρέπει να συνεχίζει να εμπλέκεται». Μάλιστα, ο κ. Δημητριάδης ισχυρίστηκε ότι η ρύθμιση δεν φωτογραφίζει κανέναν επιχειρηματία, αλλά «έχει σχέση με την επίλυση πραγματικών προβλημάτων».

Χάρης Θεοχάρης: Τους χαρίζετε 38 εκ ευρω 

Χάρης Θεοχάρης. Ετών 45. Βουλευτής

Σε καταγγελία που προκαλεί έντονο προβληματισμό προχώρησε ο κ. Χάρης Θεοχάρης στην Ολομέλεια της Βουλής αναφορικά με την τροπολογία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Δημητριάδη, την οποία έκανε αποδεκτή η κυβέρνηση.

Η επίμαχη τροπολογία προβλέπει ότι οι εταιρείες του Δημοσίου που έχουν περάσει -ή πρόκειται να περάσουν- σε χέρια ιδιωτών απαλλάσσονται από πρόστιμα λαθρεμπορίας, αρκεί αυτά να είχαν καταλογιστεί σε περίοδο που οι μετοχές ανήκαν στο κράτος.

Ο κ. Θεοχάρης υποστήριξε ότι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. δεν τον κατονόμασε) ομολόγησε ότι η ρύθμιση αφορά συγκεκριμένο επιχειρηματία και του «χαρίζει 38 εκατ. ευρώ»!

Ειδικότερα, το επίμαχο απόσπασμα της ομιλίας Θεοχάρη έχει ως εξής: «Είναι ντροπή να εξαιρείτε τόσες πολλές περιπτώσεις, τη στιγμή που χαρίζετε με την τροπολογία αυτή πρόστιμα. Ο υπουργός είναι ένας έντιμος άνθρωπος. Όταν αποδέχτηκε την τροπολογία αυτή, έσκυψε το κεφάλι. Είπε απλώς: δεν μπορώ να βρω ποιος είναι, την κάνω αποδεκτή. Το ψιθύρισε και έφυγε. Εσείς όμως, γιατί ο υπουργός δεν είναι βουλευτής, θα την ψηφίσετε και θα την ψηφίσετε με ονομαστική ψηφοφορία και το κάθε ΝΑΙ θα είναι ΝΑΙ, είμαι συνεταίρος λαθρεμπόρων.

Συνάδελφός σας ήρθε προηγουμένως ενώπιον του κ. Κεγκέρογλου και του κ. Αμυρά και είπε: Ε, ένας άνθρωπος πήρε έναν φορέα και έδωσε τόσα λεφτά, να μην του χαρίσουμε μερικά εκατομμύρια; 38. Δηλαδή στήνουμε και τον διαγωνισμό; Γιατί αυτό μας είπε. Εκτός του ότι χαρίζετε, στήνετε και τους διαγωνισμούς. Δίνετε στους εκλεκτούς, όχι να πάρουν τους φορείς με τα δικά τους λεφτά, αλλά με το χάρισμα των προστίμων. Είναι ντροπή αυτή η τροπολογία, πρέπει να την αποσύρετε. Τώρα. Πολύ γρήγορα μάθατε τα κόλπα η πρώτη φορά αριστερά. Πολύ γρήγορα».