Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Αλέξης Τσίπρας: Νέες αποκαλύψεις «καίνε» τον πρωθυπουργό για το «μυστικό» ραντεβού με τον Μαδούρο στη Μόσχα

Τσίπρας

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία φέρνει στη δημοσιότητα ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» για το «μυστικό» ραντεβού που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον ηγέτη της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο στη Μόσχα το έτος 2013 αλλά και τις επαφές που έκανε με τη Ρωσία, τη Βενεζουέλα αλλά και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, για να εξασφαλίσει στήριξη, εν όψει της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, όπως αποκαλύπτει πρώην υπουργός της κυβέρνησης της Βενεζουέλας -υπό καθεστώς ανωνυμίας- ο Αλέξης Τσίπρας, την περίοδο 2012-2013 είχε ξεκινήσει επαφές με Ρωσία, Κίνα και Βενεζουέλα, ενώ, όταν συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει κάποια συγκεκριμένη βοήθεια από αυτές τις χώρες, στράφηκε στο Εκουαδόρ, στην Αργεντινή και τη Βραζιλία! Ο πρώην υπουργός της Βενεζουέλας υποστηρίζει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός επιθυμούσε να τους δείξει πως ήθελε την εξουσία αλλά χωρίς να χρειαστεί η Ρωσία να πάρει τη θέση των ΗΠΑ.

Σοβαρά ερωτήματα, σύμφωνα πάντα με την προδημοσίευση του εν λόγω ρεπορτάζ, εγείρει και η άφιξη κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας στην Αθήνα, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μόλις δύο μήνες μετά τις επαφές Τσίπρα στη Μόσχα. Το αεροσκάφος παρέμεινε στην Αθήνα μόλις για μια μέρα πριν αποχωρίσει. Αξίζει να σημειωθεί πως η επίσκεψη αυτή δεν ανακοινώθηκε ποτέ από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν έγινε γνωστό ούτε ποιοι επέβαιναν στην πτήση αλλά ούτε και ο σκοπός της επίσκεψής τους.

Ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» ακόμη αποκαλύπτει ότι στη συνάντηση της Μόσχας συμμετείχε και στενός συνεργάτης του Μαδούρο, που ήταν υπεύθυνος για οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, ενώ με τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκε και η πιθανότητα σύναψης εμπορικών συμφωνιών της Βενεζουέλας με την Ελλάδα, κυρίως στους τομείς του πετρελαίου και των τροφίμων με τη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει με ποια ιδιότητα π Α. Τσίπρας και ο Ν. Παππάς θα λειτουργούσαν ως μεσάζοντες ελληνικών επιχειρηματικών συμφερόντων με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, καθώς εκείνη την περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρισκόταν στην κυβέρνηση αλλά ήταν αντιπολίτευση.

Ακόμη, ένα από τα θέματα τα οποία φέρεται να συζήτησε ο πρωθυπουργός αρχικά με τη Βενεζουέλα ήταν η πιθανότητα η Ελλάδα να προμηθευτεί πετρέλαιο από το καθεστώς του Μαδούρο, σε περίπτωση Grexit, όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ραγδαίες εξελίξεις στη Βενεζουέλα: Η Συντακτική Συνέλευση καθαίρεσε την γενική εισαγγελέα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Θηλιά» για την κυβέρνηση τα 66 προαπαιτούμενα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο «μυστήριος» ρόλος του Σόιμπλε στην κορύφωση της ελληνικής κρίσης