• Big Story

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Γιατί πάει σε ανανέωση προσώπων

    Μητσοτάκης ΝΔ


    Τα μηνύματα που έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος είναι πολύ βαρυσήμαντα για να τολμήσει κανείς να τα αγνοήσει. Και τα πιο σημαντικά μηνύματα δεν τα έστειλε προς την κυβέρνηση και την κοινωνία, αλλά προς το εσωτερικό του κόμματος.

    Από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής, του πιο πολυπληθούς κομματικού οργάνου της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε άνοιγμα στην κοινωνία, ανεξαρτήτως της πολιτικής προέλευση του καθενός. “Δεν μας νοιάζει από πού προέρχεστε. Μας αρκεί ότι θέλετε να πάμε την Ελλάδα μπροστά”, ανέφερε μεταξύ άλλων, τονίζοντας: “Απευθύνω κάλεσμα σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Όσοι νιώθετε αγωνία για το μέλλον σας και το μέλλον των οικογενειών σας. Όσοι υποφέρετε από τα βάρη που σας έχει φορτώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Όσοι ανησυχείτε για τον αυταρχισμό και την υποβάθμιση της Δημοκρατίας μας. Όσοι νοιώθετε εξαπατημένοι από μια αναξιόπιστη και ανίκανη Κυβέρνηση. Όλοι εσείς ελάτε μαζί μας. Ελάτε να βρούμε πώς να αλλάξουμε μαζί την Ελλάδα. Κι ας είστε όσο αυστηροί θέλετε”.

    Το “άνοιγμα” αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί απλώς ως μία κίνηση διεύρυνσης της εκλογικής βάσης της ΝΔ, όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έμεινε εκεί, τολμώντας να πει μία λέξη που κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία δεν ήθελαν να ακούσουν: “Ανανέωση”. Δηλαδή όχι μόνο εισροή νέων προσώπων, αλλά και αποχωρήσεις προσώπων που σήμερα βρίσκονται στη ΝΔ.

    Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: “Διχαστικά μηνύματα, περιφρόνηση των πολιτών για παλιότερες επιλογές τους, λογικές ρεβανσισμού και παρωχημένη αλαζονεία δεν χωράνε στη Νέα Δημοκρατία. Όταν εγώ ανοίγω τις πόρτες του κόμματος κανείς δεν μπορεί να τις κλείσει. Αυτήν την εντολή έλαβα στις 10 Ιανουαρίου 2016. Ανανέωση, διεύρυνση, ισχυροποίηση της παράταξης”.

    Είναι φανερό ότι από τα λεγόμενα του προέδρου της ΝΔ προκύπτει ενόχληση για συμπεριφορές και λογικές ορισμένων παλαιών στελεχών του κόμματος, στα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμμέσως δείχνει το δρόμο της… συνταξιοδότησης, καθώς θεωρεί πως η παλαιοκομματική νοοτροπία δεν έχει θέση στη Νέα Δημοκρατία όπως την οραματίζεται ο ίδιος. Μία Νέα Δημοκρατία που δεν θα έχει στήριξη μόνο από παραδοσιακούς ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς, αλλά από ένα ευρύτερο φάσμα της κοινωνίας, κάτι που άλλωστε αποτελεί μονόδρομο για να διασφαλιστεί ότι η χώρα θα έχει μία ισχυρή κυβέρνηση που θα μπορέσει να τη βγάλει από την κρίση.

    Το για ποια στελέχη της ΝΔ “χτυπάει η καμπάνα” δεν είναι ακόμη σαφές. Όμως είναι βέβαιο ότι αυτοί στους οποίους απευθυνόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήραν το μήνυμά τους…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Bloomberg: Συμβολική αλλά σημαντική η έξοδος της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτή είναι η απόφαση του Τσίπρα για την Θάνου (pic)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στην Ελλάδα ο Μοσκοβισί στις 25 Ιουλίου – «Η Ελλάδα έτοιμη να βγει στις αγορές»



    ΣΧΟΛΙΑ