• Big Story

    Β. Σόιμπλε: Αφήστε τα σενάρια για ελάφρυνση του χρέους, επικεντρωθείτε στις μεταρρυθμίσεις

    Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπουργός Οικονομικών Γερμανία

    Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπουργός Οικονομικών Γερμανίας


    Τέλος στα σενάρια περί κινήσεων που στοχεύουν στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έβαλε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται e-mail που στάλθηκε από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

    Με την κατηγορηματική του άρνηση, ο Σόιμπλε διαψεύδει τα όσα ανέφερε δημοσίευμα της Γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt σύμφωνα με το οποίο το ESM ετοίμαζε εξαγορά μέρους του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ, ύψους 13 δισ. ευρώ.

    Το υπουργείο Οικονομικών επιμένει πως το ελληνικό χρέος μπορεί να γίνει βιώσιμο αρκεί να εφαρμοστούν πλήρως οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Στο ίδιο μήκος, άλλωστε, κινήθηκε και η ομιλία του  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από τη Νότια Αφρική.

    Εξάλλου, ο κ. Σόιμπλε μπορεί να νιώθει πιο άνετα γύρω από την πίεση που αναμένεται να ασκήσει η Αθήνα, ζητώντας μέτρα για το χρέος, αφού στην «φαρέτρα» των επιχειρημάτων του μπορεί πλέον να συμπεριλάβει την ικανότητα της Ελλάδας να επιτυγχάνει μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα, όπως συνέβη το 2016, όταν ο στόχος του 0,5% του ΑΕΠ υπερκαλύφθηκε αρκετές φορές, με το μεγαλύτερο μέρος των επιπλέον χρημάτων να πηγαίνουν για την αποπληρωμή μέρους του χρέους…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Με ανανεωμένο ηθικό (μετά από μήνες) οι Έλληνες τραπεζίτες ταξιδεύουν στο Λονδίνο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Γ. Βαρουφάκης επιτέθηκε σε δημοσιογράφο της ΕΡΤ3: «Είστε εδώ χάρη σε μένα και τον Α. Τσίπρα»! (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μπαράζ κατασχέσεων από την Εφορία, ενώ τα χρέη προς το Δημόσιο ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ το 2017



    ΣΧΟΛΙΑ