ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ραγδαίες φαίνεται να είναι οι εξελίξεις στο θέμα της άσκησης ποινικών διώξεων εναντίον τραπεζικών στελεχών. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο γόρδιος δεσμός σε ότι αφορά το θέμα του ακαταδίωκτου των στελεχών που θα υπογράψουν τις αναδιαρθρώσεις δανείων. Μάλιστα η σχετική ρύθμιση θα περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα.
Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα με γνώση του θέματος, συγκροτείται επιτροπή αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και δυο εισαγγελείς (πιθανότατα δυο αντεισαγελείς του Αρείου Πάγου), οι οποίοι εφόσον κρίνουν (μετά από δημοσίευμα, καταγγελία κ.τλ.) ότι «υπάρχει θέμα» υποβάλουν αίτηση για άσκηση ποινικής δίωξης στους αρμόδιους εισαγγελείς έπειτα από γνωμοδότηση της Τράπεζας της Ελλάδας.
Ο ίδιος κυβερνητικός παράγοντας επισημαίνει ότι η γνωμοδότηση της ΤτΕ («σύνταξη έκθεσης») θα είναι απλή και όχι δεσμευτική.
Αντίστοιχα για περιπτώσεις που αφορούν σε δημόσιους λειτουργούς την αρμοδιότητα για την παραπάνω διαδικασία την έχει ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης.
Πηγή:Euro2day.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Καμπουρίδου στο mononews: Ευρωπαϊκή αυτονομία στις συναλλαγές απέναντι σε Visa και MasterCard
- Η ΕΡΤ ξαναβρίσκει τον εαυτό της – Οι κινήσεις του Γιάννη Παπαδόπουλου κι ένα ταξίδι στο Κάιρο
- Πέντε Χρόνια Προσφοράς από την Πόπη Καλαϊτζή, Μια έκθεση από μαθητές του Κολλεγίου, Η Χρυσή Βαρδινογιάννη στο Σύνταγμα
- Beosound Balance «Natura»: Η τέχνη του ήχου, σκαλισμένη στην πέτρα
