• Big Story

    Ευ. Μυτιληναίος: Ανοίγουμε δρόμους για την ελληνική οικονομία- Στοχεύουμε ακόμη πιο ψηλά

    Μυτιληναίος

    Ευάγγελος Μυτιληναίος


    Για άλλη μια φορά ο Όμιλος του Ευάγγελου Μυτιληναίου εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του. Για άλλη μια φορά κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του και να κάνει τη διαφορά στο πρώτο εξάμηνο του 2017, σε μια οικονομία που διψά για καλές ειδήσεις…

    Όπως ανέφερε χθες ο Έλληνας επιχειρηματίας σε οικονομικούς αναλυτές, η εταιρεία του βαδίζει ακάθεκτη για ακόμη πιο εντυπωσιακές επιδόσεις.

    Σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο, τα οικονομικά αποτελέσματα του 2017 θα είναι καλύτερα των εκτιμήσεων ενώ και το 2018 αναμένεται να κινηθεί καλύτερα των προβλέψεων.

    Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος, θα ξεπεράσουν εύκολα τα νούμερα που έδωσαν ως προβλέψεις τον Δεκέμβριο του 2016 και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα μεγέθη του πρώτου εξαμήνου να διπλασιαστούν στο τέλος της χρονιάς.

    “Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι οι αριθμοί που ανακοινώσαμε στο πρώτο εξάμηνο θα διπλασιαστούν αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλεψη, παραμένουμε στο guidance του Δεκεμβρίου του 2016 και νομίζω ότι θα ξεπεράσουμε εύκολα αυτά τα νούμερα”, επεσήμανε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Μυτιληναίος επεσήμανε πως η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε συνθήκες κανονικότητας θα διευκολύνει το έργο του ομίλου να βελτιώσει τις επιδόσεις του.

    Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του ομίλου έχει δώσει guidance για κύκλο εργασιών της τάξης του 1,5 – 1,7 δισ. ευρώ, κερδοφορία EBITDA 300 – 330 εκατ. ευρώ και προ φόρων κέρδη της τάξης των 200 εκατ. ευρώ.

    Είναι προφανές ότι η στρατηγική που ακολουθεί με θρησκευτική ευλάβεια τα τελευταία χρόνια ο όμιλος αποδίδει καρπούς, με αποκορύφωμα την επιτυχημένη ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού. Ενδεικτικά ανέφερε ότι η ενσωμάτωση της ΜΕΤΚΑ πηγαίνει καλύτερα από ό,τι αναμενόταν, προσθέτοντας πως «δουλεύαμε πάντα κάτω από την ίδια στέγη, πλέον αυτό ισχύει και ως προς τα νούμερα».

    Για το 2018 ο όμιλος δρομολογεί την εισαγωγή ακόμη πιο αυστηρής σύγχρονης εταιρικής δομής και διακυβέρνησης, με στόχο την τόνωση της ρευστότητας και τον περιορισμό του δείκτη χρέους /EBITDA κάτω από το 1.

    Όσον αφορά στην πορεία του Αλουμινίου, η μείωση της παραγωγής από τους Κινέζους, θα επηρεάσει την αγορά που για πρώτη φορά έχει μπει σε τόσο ισχυρό ανοδικό κύκλο. “Η κρίση έκανε κάποιους πιο ισχυρούς. Πιστεύουμε ότι είμαστε από τους λίγους που είδαμε την ευκαιρία σε αγορά που ήταν σε ύφεση, ώστε να βελτιώσουμε τη λειτουργία μας” τόνισε.

    Αναφορικά με τον φλέγον ζήτημα της πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ, ο κ. Μυτιληναίος είπε ότι αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να γίνει σχολιασμός αφού γίνονται συνεχείς αλλαγές στη δομή των αποκρατικοποιήσεων. Επεσήμανε πάντως ότι η ελληνική αγορά χρειάζεται μια ισχυρή ΔΕΗ και τόνισε ότι ο όμιλος έχει σταθεί στο παρελθόν υποστηρικτικά υπέρ της εταιρείας.

    Ο κ. Μυτιληναίος τέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην έκδοση του μεγαλύτερου εταιρικού ομολόγου, τονίζοντας πως η αγορά έδωσε στην εταιρεία πάνω από τα διπλάσια που ζητούσε (είχε ζητήσει 300 εκατ. Ευρώ) ενώ δήλωσε ευχαριστημένος για αυτή την εξέλιξη, η οποία όπως είπε κατά κάποιο τρόπο άνοιξε το δρόμο για το ομόλογο του ελληνικού δημοσίου που ακολούθησε λίγες εβδομάδες αργότερα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «ήχησε τα τύμπανα του πολέμου» κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Τι κρύβεται από πίσω

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στέλιος Παππάς: O πρόεδρος του ΟΑΣΘ επιτίθεται στην Οικογένεια Βαρδινογιάννη και ζητά το κλείσιμο του STAR Channel

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νατάσα Γιάμαλη: Η μικρή Συριζοπούλα που αγάπησε το lifestyle



    ΣΧΟΛΙΑ