• Big Story

    Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς): Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση

    Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου. CEO Τράπεζα Πειραιώς


    Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα βγαίνει από την πολυετή ύφεση δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου μιλώντας κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε επιχειρηματίες και εξαγωγείς.

    Η Τράπεζα Πειραιώς ως η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας θα συμβάλλει στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας «η χώρα γυρίζει σελίδα και μεις εστιάζουμε στην επιστροφή της σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρήστος Μεγάλου.

    «Μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης το οικονομικό περιβάλλον αναμένεται να βελτιωθεί αισθητά, επιτρέποντας στη χώρα να γυρίσει σελίδα και όλοι να εστιάσουμε στο πραγματικό ζητούμενο που είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη. Είμαι απόλυτα αισιόδοξος για την έξοδο της χώρας από την πολυετή ύφεση» επισήμανε και πρόσθεσε ότι «αυτό προϋποθέτει συστράτευση όλων των υγιών παραγωγικών, επιχειρηματικών και κοινωνικών δυνάμεων της χώρας για την αλλαγή του αναπτυξιακού προτύπου, με άξονες την εξωστρέφεια, την προσέλκυση επενδύσεων, την ισχυρή ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία και την προσθήκη αξίας».

    Αναφερόμενος στις ελληνοβρετανικές σχέσεις σημείωσε ότι οι δεσμοί Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας έχουν μακρά ιστορία και ιδιαίτερη σημασία και πως είναι προς όφελος και των δύο χωρών, οι μεταξύ τους πολυεπίπεδοι δεσμοί να διατηρηθούν και να ενισχυθούν. «Η νέα συμφωνία ανάμεσα στην Ε.Ε. και τη Μεγάλη Βρετανία πρέπει να στηρίζεται στη συνεργασία και τις κοινές αξίες των ευρωπαϊκών λαών και να διαφυλάσσει την ελεύθερη αγορά, τα συμφέροντα και τα κοινά όνειρα των Ευρωπαίων πολιτών. Σ’ αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει να διασφαλίζει ότι οι επιχειρηματικές σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία όχι μόνο θα συνεχίζουν να είναι αμοιβαία επωφελείς, αλλά ταυτόχρονα θα ενδυναμώσουν τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών για να ανταπεξέλθουν από κοινού στις δύσκολες προκλήσεις των καιρών μας» τόνισε.

    Ο κ. Μεγάλου σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στον τουρισμό, ο οποίος κινείται σε υψηλές ταχύτητες και φέτος αναμένεται να επισκεφθούν τη χώρα μας σχεδόν 3,5 εκατ. Βρετανοί τουρίστες (από 2,5 εκατ. πέρυσι). Ακόμα σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από διεθνείς επενδυτές για τα ελληνικά assets.

    Η Τράπεζα Πειραιώς θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαδικασία για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση, τόνισε ο κ. Μεγάλου και υπογράμμισε ότι η Πειραιώς θα σταθεί δίπλα στους επιχειρηματίες, τους επενδυτές, τους εξαγωγείς, σε όσους καινοτομούν και δημιουργούν εμπορεύσιμες αξίες, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη των ΜμΕ, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της πραγματικής οικονομίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς ο Στουρνάρας φρέναρε τις ορέξεις της κυβέρνησης για έξοδο στις αγορές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: My Market: Επενδύσεις, προσλήψεις και εκπαίδευση συνθέτουν το success story της χρονιάς στο λιανεμπόριο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στα 4,5 δισ. ευρώ ο τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ