Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Χρηματιστήριο. Έκλεισε σε υψηλά 17 μηνών. Έκπληξη η Eurobank

Σκηνή από την ταινία The Big Short. Σκηνοθέτης: Άνταμ ΜακΚέι. Εισπράξεις: 133,4 εκατομμύρια USD. Βραβεία: Όσκαρ Καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου.

Τα καλά νέα για την αξιολόγηση και οι αποκρατικοποιήσεις που φαίνεται να δρομολογούνται έδωσαν ένα ώθηση στο Ελληνικό χρηματιστήριο που έκλεισε σε υψηλά 17 μηνών. Με τη βοήθεια αρκετών δεικτοβαρών μετοχών, αλλά και με τα μικρά θετικά μηνύματα για τις προθέσεις των αναλυτών, το χρηματιστήριο Αθηνών κατάφερε σήμερα να κλείσει με κέρδη, τα οποία μάλιστα διευρύνθηκαν στο φίνις της συνεδρίασης.  Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,75% στις 685,19 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 678,32 μονάδων (-0,24%) και 685,73 μον. (+0,83%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 35,3 εκατ. ευρώ, ο όγκος ανήλθε στα 47,7 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών διακινήθηκαν 165 χιλ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,84%, στις 1.828,75 μονάδες, ενώ στο +0,34% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 862,11 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 2,33% στις 798,44 μονάδες.

Θετική ήταν και η συμβολή της δήλωσης της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, C. Lagarde, σήμερα, η οποία ανέφερε ότι συνεχίζεται η δουλειά για να αξιολογηθεί αν το Ταμείο μπορεί να δανείσει την Ελλάδα, ενώ επανέλαβε την εκτίμηση του Ταμείου ότι θα χρειαστεί αναδιάρθρωση του χρέους.

Φωκίων Καραβίας. Ετων 52. CEO Eurobank

Στο ταμπλό τώρα, η Eurobank έκανε ένα δυνατό “φίνις” σήμερα, κλείνοντας με άλμα 4,28%, με την Τιτάν να την ακολουθεί με κέρδη 3,07%. Άνω του 2% ήταν η άνοδος σε Εθνική, ΔΕΗ και Jumbo, ενώ άνω του 1% ήταν τα κέρδη σε Alpha Bank, ΟΛΠ, Grivalia, Πειραιώς και Βιοχαλκο. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΟΠΑΠ, Folli Follie και Μυτιληναίος.

Στον αντίποδα, αρκετές μετοχές του FTSE 25 έκλεισαν με απώλειες, εκ των οποίων εκείνες των ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντη, ΕΧΑΕ, Aegean, Ελλάκτωρ, Motor Oil και Λάμδα ξεπέρασαν το 1%. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΕΕ.