• Big Story

    Στην αντεπίθεση ο εφοπλιστής Κ. Λεντούδης: Ψευδείς οι κατηγορίες περί λαθρεμπορίου

    Κρίτων Λεντούδης, Εφοπλιστής, Ιδιοκτήρης της Evalend Shipping

    Κρίτων Λεντούδης, Εφοπλιστής, Ιδιοκτήρης της Evalend Shipping


    Στην αντεπίθεση περνάει ο γνωστός εφοπλιστής Κρίτων Λεντούδης, διαψεύδοντας τις κατηγορίες περί λαθρεμπορίου που του προσάπτουν.

    Συγκεκριμένα, η Evalend Shipping, της οποία ηγείται ο εφοπλιστής, αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί λαθρεμπορίου πετρελαίου, έπειτα από την επίσχεση ενός δεξαμενόπλοιου  μεταφοράς πετρελαίου και χημικών προϊόντων που ανήκει στο στόλο της εταιρείας, από τις λιβυκές αρχές με σκοπό να πραγματοποιηθεί έρευνα στο πλήρωμά του.

    Ο λόγος για το τάνκερ Levante (χωρητικότητας 19.996-dwt και κατασκευής 2008, στα ναυπηγεία Sekwang Heavy της Νοτίου Κορέας) που επισχέθηκε, όταν στις 27 Αυγούστου η Ακτοφυλακή της Λιβύης διέταξε την ακινητοποίηση του μέχρι νεοτέρας. Το δεξαμενόπλοιο εκείνη τη στιγμή έπλεε περίπου 25 μίλια μακριά από τις ακτές της αφρικανικής χώρας.

    Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλέστηκαν τις δηλώσεις ενός εκπροσώπου του Λιβυκού Ναυτικού, λέγοντας ότι το Levante προσπαθούσε να εξάγει παράνομα από τη χώρα 6.000 μετρικούς τόνους πετρελαίου.

    Όμως η Evalend Shipping απορρίπτει τις όποιες κατηγορίες και τονίζει πως θα κινήσει όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες, διεκδικώντας αποζημιώσεις.

    Έπειτα από δήλωση της διοίκησης της ναυτιλιακής εταιρείας που εστάλη στην TradeWinds μέσω email, τονίζεται πως η κράτηση του σκάφους και του πληρώματός του «δεν έχει καμία απολύτως βάση», προσθέτοντας πως το Levante «ενεπλάκη σε συναλλαγές και μεταφορές οι οποίες είναι καθ’ όλα νόμιμες».

    Το τάνκερ, πριν από την επίσχεσή του, είχε προχωρήσει στην εκφόρτωση ενός φορτίου λιπαντικών ελαίων στο λιμάνι της Zawiya που βρίσκεται δυτικά της Τρίπολης. Σημειώνεται επίσης πως το φορτίο φορτώθηκε στην Ελλάδα.

    Η επιστολή αναφέρει ακόμη ότι «οι ιδιοκτήτες διατηρούν όλα τα νόμιμα δικαιώματά τους να διεκδικήσουν αποζημίωση για όλες τις βλάβες που υπέστησαν, από τους υπεύθυνους».

    Αυτή τη στιγμή στο Levante βρίσκεται πλήρωμα που αποτελείται από 20 Φιλιππινέζους ναυτικούς. «Οι ιδιοκτήτες και η διοίκηση της ναυτιλιακής συνεργάζονται με το κράτος του Παναμά, με αξιωματούχους της πρεσβείας και τις υπόλοιπες αρμόδιες Αρχές για να εξασφαλίσουν την ασφαλή και έγκαιρη απελευθέρωση του σκάφους και του πληρώματός του», συμπληρώνει στο email της η Evalend Shipping.

    Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γράψει το mononews.gr, η εταιρεία που ελέγχει ο κ. Λεντούδης απέκτησε το πλοίο Levante στα τέλη του περασμένου έτους, στο πλαίσιο μιας εξαγοράς τεσσάρων δεξαμενόπλοιων μεταφοράς χημικών προϊόντων και πετρελαίου, από τη χρεοκοπημένη Hanjin Shipping.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κρίτων Λεντούδης: Επισχέθηκε πλοίο του στη Λιβύη για λαθρεμπόριο πετρελαίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Οικονόμου: Πού θα επενδύσει 100 εκατ. δολ. – Πτώση της μετοχής του κατά 7%

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυλαία για τη Rickmers Maritime Trust: Αποσύρονται οι μετοχές της



    ΣΧΟΛΙΑ