Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

“Μαύρο” στην κυβέρνηση από την κοινή γνώμη δείχνει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Το 86,5% είναι δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, ενώ το 73,5% από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ έχουν την ίδια άποψη, σύμφωνα με δημοσκόπηση – κόλαφο, που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό της τηλεόρασης του Σκάϊ. Σύμφωνα με τη νέα αυτή δημοσκόπηση, το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας διευρύνεται κατά 12,5% σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η νέα δημοσκόπηση έρχεται να ρίξει ένα ακόμη καρφί στην “ταφόπλακα” της κυβέρνησης καθώς ένα ποσοστό της τάξης του 86,5% συμφωνεί ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση. Μάλιστα το 30% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με την πορεία της κυβέρνησης και το 40,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν ότι δεν μπορεί πλέον να προσφέρει στη χώρα.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 49 ποσοστιαίες μονάδες, 62% έναντι 13% ενώ στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών ένα ποσοστό της τάξης του 64,5% βλέπει πολιτικές σκοπιμότητες στη διαδικασία. Στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει ποσοστό 30% με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 17%. Νικητής βέβαια έρχεται ο… Κανένας με ποσοστό 47,5%.

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει ακόμη να προσφέρει στη χώρα, συνολικά 69,5% των ερωτώμενων διαφωνούν (56% διαφωνούν απόλυτα, και 13,5% μάλλον διαφωνούν), 13% ούτε διαφωνούν ούτε συμφωνούν, 10,5% μάλλον συμφωνούν, 5% συμφωνούν και 2% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Στο ερώτημα για τη ΔΕΘ και το ποιός από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς είχε αυξημένες προσδοκίες για να υλοποιήσει το πρόγραμμα, το 13% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ο Α. Τσίπρας θα παρουσιάσει το πιο αξιόπιστο πρόγραμμα. Ωστόσο, μετά τις ομιλίες των αρχηγών, τα ποσοστά άλλαξαν με τον πρωθυπουργό να υποχωρεί στο 8,5% και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συγκεντρώνει το 22,5%. Ο κανένας και πάλι νικητής με 42,5% των ερωτηθέντων να μη θεωρούν κανέναν από τους δύο αξιόπιστους.

Τέλος, το 28,5% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι προτίθενται να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία σε ενδεχόμενες εκλογές ενώ μόλις το 16% δείχνει ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά την εξαγγελία του προέδρου της ΝΔ για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% το 81% συνολικά των ερωτηθέντων εκτιμά ότι είναι ένα πολύ σημαντικό (53%) ή σημαντικό ζήτημα (28%), 9% κρίνει ότι δεν είναι πολύ σημαντικό, 7,5% θεωρεί τη μείωση ασήμαντη ενώ 2,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». Εντούτοις, 60,5% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός δεν θα τηρήσει τη δέσμευσή του για μείωση του ΕΝΦΙΑ, 27% εκτιμά ότι θα την τηρήσει ενώ 12,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Η πανελλαδική έρευνα διενεργήθηκε απο 30 Σεπτεμβρίου ως 1 Οκτωβρίου, σε δείγμα 1.500 ανθρώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σκληρός πόλεμος για τα νούμερα: Οι δημοσκοπήσεις γκρέμισαν τα όνειρα του ΣΥΡΙΖΑ και το Μαξίμου αντεπιτίθεται. Όλο το παρασκήνιο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημοσκόπηση της Public Issue για την Αυγή: Σκόνταψε ο Τσίπρας. «Καταλληλότερη» η ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

http://www.mononews.gr/dimoskopisi-kolafos-gia-siriza-stis-8-monades-provadisma-tis-nd-diafora-protos-stin-katallilotita-o-kiriakos/77873