Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Ώρα Μαρινόπουλος: Δεκτή η αίτηση από το δικαστήριο

Οι κ. Παναγιώτης Πικραμένος και Λεωνίδας Μαρινόπουλος

Δεκτή έκανε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών την αίτηση της Μαρινόπουλος για προσωρινή προστασία από τους πιστωτές έως τις 21 Σεπτεμβρίου, οπότε κι έχει οριστεί να εκδικαστεί η αίτηση υπαγωγής της αλυσίδας στο άρθρο 99.  Από την απόφαση αυτή του δικαστηρίου εξαιρούνται οι εργαζόμενοι, ενώ παράλληλα το δικαστήριο απαγόρευσε και τυχόν διάθεση ακινήτων.

Νωρίτερα το mononews.gr έγραφε: 

Οι δικηγόροι της Μαρινόπουλος κατέθεσαν στον φάκελο της εταιρείας και παρουσίασαν στο δικαστήριο επιστολή  από την πλευρά της εταιρείας Σκλαβενίτης.

Ειδικότερα, η Σκλαβενίτης στην επιστολή της η οποία αναγνώστηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών κατά τη διάρκεια εκδίκασης της αίτησης της Μαρινόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: “μετά τις πρόσφατες καταιγιστικές εξελίξεις, η Σκλαβενίτης με συναίσθημα ευθύνης απέναντι στην ελληνική οικονομία και αγορά, διερευνά τις πιθανότητες συμμετοχής της, στις ανοιγείσες από τον Όμιλο της Μαρινόπουλος, διαδικασίες εξυγίανσης του άρθρου 99, σε συνεργασία πάντοτε με τους πιστωτές και τις δανείστριες τράπεζες”.

Και συμπληρώνει: “η τελική συμμετοχή της Σκλαβενίτης εξαρτάται από πλήθος προϋποθέσεων, στις οποίες οπωσδήποτε συμπεριλαμβάνεται η διαμόρφωση αποδεκτής συμφωνίας με τον όμιλο Μαρινόπουλος και τις τράπεζες. Κρίσιμες επίσης προϋποθέσεις είναι, η διενέργεια ικανοποιητικού due dilligence (οικονομικού, φορολογικού και νομικού), η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και οι τυχόν εξ αυτής απορρέουσες ρυθμίσεις, η διατήρηση των υφιστάμενων λειτουργιών και δικτύου καταστημάτων του ομίλου, αλλά και εντέλει από λοιπές συνθήκες που είτε θα διαπιστωθούν είτε θα διαμορφωθούν κατά τη χρονική συγκυρία της διαδικασίας εξυγίανσης”.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι δικηγόροι επισημαίνουν πως η Μαρινόπουλος και οι εργαζόμενοι έχουν συμφωνήσει να εξαιρεθούν οι τελευταίοι από τη χορήγηση της προσωρινής διαταγής ώστε αν δεν πληρώνονται να μπορούν να προχωρήσουν σε κατάσχεση.