ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κεφάλαια που θα διαθέσει ο Θόδωρος Δουζόγλου στο ξενοδοχείο Mistral, για αγορά και ριζική ανακαίνιση, κυμαίνονται περίπου στα 12 εκατ. ευρώ. Διαθέτει 74 δωμάτια, πισίνα, roof garden με πανοραμική θέα κ.ά., ωστόσο διέκοψε τη λειτουργία του το Μάιο του 2016, καθώς αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα ρευστότητας η ιδιοκτήτρια εταιρεία του. Φαίνεται ο Πειραιάς έχει αρχίσει να επανέρχεται στο προσκήνιο των τουριστικών επιχειρήσεων, ως απόρροια της αύξησης της τουριστικής ζήτησης και κυρίως των ταξιδιωτών κρουαζιέρας, πριν και μετά το ταξίδι τους στα ελληνικά νησιά, κατά το πρότυπο των ξενοδοχείων που βρίσκονται κοντά σε αεροδρόμια.
Οι προηγούμενες κινήσεις
Όπως προαναφέρθηκε, το πρώτο deal έγινε την άνοιξη του 2015, όταν οι Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Βαρδή ανακοίνωσαν την μεταβίβαση, μέσω πλειστηριασμού, του ιστορικού ξενοδοχείου “Πεντελικόν” στο Κεφαλάρι Κηφισίας, του ομώνυμου κτήματος, όπως και των αντίστοιχων δύο σημάτων (“hotel Pentelikon”, “Κτήμα Πεντελικόν Catering Center”) σε σχήμα συμφερόντων του Θεόδωρου Δουζόγλου. Το ακίνητο πέρασε στον έλεγχο του επιχειρηματίας μέσω της Alpha Bank έναντι υποχρεώσεων ύψους 26 εκατ. ευρώ των προηγούμενων ιδιοκτητών του… Η ανακαίνισή του είναι σε εξέλιξη και σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, θα επαναλειτουργήσει πριν την έναρξη της φετινής σεζόν.
Το δεύτερο deal έγινε στη Μύκονο, τον Μάιο του 2016, μέσω της εταιρείας Αστέρας 2020. Ο Δουζόγλου, απέκτησε το ξενοδοχείο Λητώ με τίμημα 16,9 εκατ. ευρώ, δηλαδή με σημαντικό premium, συγκριτικά με το τίμημα εκκίνησης ύψους 10 εκατ. ευρώ από το ΤΑΙΠΕΔ. Για το ξενοδοχείο, δυναμικότητας 25 δωματίων και 48 κλινών είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον περισσότερα από 15 σχήματα στα οποία περιλαμβάνονταν μεγάλοι, εγχώριοι και ξένοι, παίκτες της αγοράς ακινήτων. Αν και η μονάδα κατασκευάστηκε το 1952, η αξία του είναι μεγάλη λόγω της προνομιακής του θέσης με θέα στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου…
Το τρίτο deal έγινε με την αγορά ακινήτου του ΟΤΕ, στην πλατεία Κολοκοτρώνη και πιο συγκεκριμένα στην οδό Σταδίου 15 και Ανθιμου Γαζή, πλησίον του κτιρίου της Παλιάς Βουλής. Το νεοκλασικό, συνολικού εμβαδού 1.400 τ.μ. οικοδομήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’30, βάσει σχεδίων του σημαντικού αρχιτέκτονα του μεσοπολέμου Αναστασίου Μεταξά, και μια από τις προτεινόμενες χρήσεις των κτιρίων είναι και αυτή για τη λειτουργία ξενοδοχείου.
Μυστήριο για την οικογένεια
Ποιος είναι ο Θόδωρος Δουζόγλου που “αγοράζει” ξενοδοχεία στην Ελλάδα;
Όποιος έχει ψάξει, οδηγείται στο κενό! Το απόλυτο μυστήριο για τους ομογενείς που διαπρέπουν επιχειρηματικά σε μια χώρα με κλειστή αγορά και με σοβαρά προβλήματα…
Εάν ψάξει κανείς στον Τύπο της Βενεζουέλας, είναι ελάχιστα τα δημοσιεύματα για τους Δουζόγλου. Ένα από τα ρεπορτάζ όπου εντοπίζεται το όνομά τους, αφορά έναν γάμο το 2009 του Διογένη Δουζόγλου με την δικηγόρο Ζορζέτ Κορονάδο Βαγκόγκνι που «πραγματοποιήθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια» στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου στη Φλόριντα της Βενεζουέλας παρουσία και του Θεόδωρου Δουζόγλου. Υπάρχουν δε δημοσιεύματα και αφιερώματα στον πατριάρχη της οικογένειας Διογένη Δουζόγλου-Αντωνιάδη, όταν πέθανε το 2005. Τέλος, η Νταϊάνα Κριστίνα Δουζόγλου, αδελφή του νεότερου Διογένη, που σπούδασε και έζησε ένα διάστημα στη Βοστόνη, έχει το δικό της μπλογκ -πολιτικού περιεχομένου- το οποίο και αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση, συχνά με «πύρινα» άρθρα… Στο Καράκας βρίσκεται η εταιρεία Indian Especieras Company Limited, η οποία σύμφωνα με τις λιγοστές πληροφορίες που δίνονται σε ιστοσελίδες από τη Βενεζουέλα, ιδρύθηκε το 1955 από τον Διογένη Δουζόγλου-Αντωνιάδη με κύριο στόχο την κατασκευή και συσκευασία ειδών όπως σάλτσες και τσάι, καθώς και την αγορά και την πώληση των άλλων εγχώριων και εισαγόμενων αγαθών.
Δείτε εδώ φωτογραφίες του Διογένη Δουζόγλου (γιος του Θόδωρου) με την δικηγόρο Ζορζέτ Κορονάδο Βαγκόγκνι
Το πρώτο “χτύπημα” με άγαλμα
Το πρώτο “χτύπημα”, πάντως, της οικογένειας Δουζόγλου στην Ελλάδα συνέβη το 2001. Ειδικότερα, στις 18-05-2001, επί δημαρχίας Αβαρμόπουλου στην Αθήνα, παρουσιάστηκε στην οδό Μιχαλακοπούλου, η προτομή του Φρανσίσκο ντε Μιράντα (1750 -1816) ο οποίος αγωνίστηκε για την ανεξαρτησία της Βενεζουέλας από το ισπανικό στέμμα. Χορηγοί ήταν οι αδερφοί Δουζόγλου, μαζί με την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας.
Δείτε φωτογραφίες:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- «Μπλόκο» Στουρνάρα στο σχέδιο των τραπεζών για το νέο IRIS
- Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με τις μετοχές των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Eurobank, τον χρυσό και το πετρέλαιο
- O Σαμαράς, οι μετοχές, το ΜΜ και ο Ηλιάδης, ο «Τρελαντώνης» και οι 6, η BSB στο ΧΑ, ο Κούστας και η ηθοποιός της βιντεοκασέτας, η απαίτηση του pirouetter, τι λέει η EDISON για τα media και η συγκίνηση του Χατζηδάκη
- Έξι ναυτιλιακές εταιρείες έχουν ρευστότητα 2, 5 δισ. δολάρια και πέντε εξασφαλισμένα έσοδα 14,65 δισ. δολάρια!