Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Η Κύπρος δίνει 2,25 εκατ. ευρώ σε Έλληνες φοιτητές και ο Τσίπρας μιλά ακόμα για καταλήψεις

Τσίπρας

Την ώρα που στην ελληνική βουλή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας “σφάζεται” με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ποιος πήγε σε δημόσιο σχολείο, ποιος στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό και ποιος εν τέλει έχει το δικαίωμα να μιλά για Παιδεία, αυτός που έκανε καταλήψεις ή εκείνος που πήγε στο Harvard, το υπουργικό συμβούλιο της Λευκωσίας πήρε μία εξαιρετικής σημασίας απόφαση για τους Έλληνες φοιτητές.

Η Κύπρος, πρότυπο για αρκετούς ως χώρα που “βγήκε” από το ΔΝΤ, έρχεται να ενισχύσει τα επιβαρυμένα ελληνικά νοικοκυριά ενισχύοντας τη δαπάνη για τους Έλληνες φοιτητές που φοιτούν στη Μεγαλόνησο, με το ποσό των 2,25 εκατ ευρώ.

Μέχρι πρότινος τα χρήματα αυτά τα δικαιούνταν μόνο οι κύπριοι φοιτητές αλλά πλέον και οι Έλληνες, που φοιτούν στην Κύπρο έχουν μερίδιο από τα συνολικά 6 εκατ. ευρώ που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, το αρμόδιο συμβούλιο ενέκρινε αύξηση ύψους 2,25 εκατομμυρίων ευρώ στο ποσό που θα διατεθεί πλέον για τα φοιτητικά επιδόματα και από 3,75 εκατ. ευρώ  το ποσό διαμορφώνεται συνολικά στα 6 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τη διάθεση ποσού ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για παραχώρηση φοιτητικών επιδομάτων σε οικογένειες φοιτητών από την Ελλάδα που έχουν τη μόνιμη διαμονή τους στην Ελλάδα και οι οποίοι κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 φοιτούσαν σε ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κύπρου. Το ίδιο θα ισχύσει και για την περίπτωση των  επαναπατρισθεισών οικογενειών Κύπριων φοιτητών, οι οποίοι κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 φοιτούσαν σε ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κύπρου ή του εξωτερικού.

Για να έχει κάποιος Έλληνας φοιτητής δικαίωμα λήψης των συγκεκριμένων επιδομάτων πρέπει να υποβάλλει σχετική αίτηση μέχρι και τις 24 Οκτωβρίου 2016 μαζί με όλα τα δικαιολογητικά που αναγράφονται στην αίτηση. Όπως είναι αναμενόμενο ληξιπρόθεσμες αιτήσεις ή αιτήσεις που δε συνοδεύονται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά δεν θα γίνονται δεκτές και θα απορρίπτονται από τον αρμόδιο φορέα.

Και όλα αυτά ενώ στη δική μας Βουλή, το θέμα της Παιδείας αναλώνεται στο ζήτημα των θρησκευτικών, εάν δηλαδή θα διδάσκονται ως Θρησκευτικά, ενισχύοντας την πίστη της νέας γενιάς Ελληνόπουλων, ή αν θα πάρει μία πιο αριστερίζουσα “φιλελέ” διάσταση όπου θα διδάσκεται το μάθημα με μία πιο ακαδημαϊκή και φιλοσοφική ματιά.

Με απλά λόγια, τη στιγμή που η Κύπρος δίνει χρήματα στους Έλληνες φοιτητές για να σπουδάσουν δίνοντάς τους οικονομικά κίνητρα και ελάφρυνση του κόστους σπουδών τους, η ελληνική κυβέρνηση με πρωτεργάτη τον πρωθυπουργό αναπολέι τα 90s και αναρωτιέται αν οι καταλήψεις… έπιασαν τόπο.

Αρωγός, ο υπ. Παιδείας κ. Ν. Φίλη, που από το δικό του μετερίζι ψάχνει απαντήσεις σε φιλοσοφικά ερωτήματα και σε “διαβήματα” εκκκλησιαστικού τύπου δια στόματος Μητροπολίτη Αμβρόσιου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

http://www.mononews.gr/na-sou-po-kati-alexi-minima-tis-irinis-agapidaki-ston-tsipra-pou-sigklonizi/78197