ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αυτό διότι μετά τη διαγραφή Δανέλλη το κόμμα μετρά πέντε βουλευτές, ακριβώς όσοι χρειάζονται για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας.
Αυτό το σενάριο συνεπάγεται πως το Ποτάμι ως πολιτική οντότητα δεν θα καταφέρει να τοποθετηθεί με ψήφο επί της Συμφωνίας των Πρεσπών κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας, η οποία έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα στις 17:00.
Ως εκ τούτου στην συνεδρίαση θα τοποθετηθούν οι επτά ΚΟ, εκ των οποίων οι έξι (ΝΔ, ΔΗΣΥ, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων, ΑΝΕΛ και ΧΑ) προτίθενται να ταχθούν αρνητικά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει υπέρ, ωστόσο δεν έχει την πλειοψηφία των μελών της επιτροπής. Εκτός απροόπτου θα καταψηφιστεί από την Επιτροπή. Μοναδική ανατροπή μπορεί να συμβεί εάν γίνουν διεργασίες και μεθοδεύσεις προς ανεξάρτητους βουλευτές που θα δηλώσουν πρόθυμοι να υπερψηφίσουν. Άγνωστο με ποια ανταλλάγματα…
Πάρα ταύτα η απόφαση της Επιτροπής είναι γνωμοδοτικού χαρακτήρα και όλα θα κριθούν στην Ολομέλεια της Βουλής.
Πάντως σε αποφάσεις από επιτροπές, οι εκάστοτε κυβερνήσεις στο παρελθόν δεν εισήγαγαν καν στην Ολομέλεια διατάξεις που λάμβαναν αρνητική ψήφο.
Μένει να διαπιστωθεί τι θα συμβεί με την εν λόγω απόφαση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ραγδαίες εξελίξεις: Ψαριανός-Αμυράς προαναγγέλουν -εμμέσως πλην σαφώς- την αποχώρησή τους από το Ποτάμι
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα εξέλιξη: Aποχωρεί ο Γ. Αμυράς από το «Ποτάμι»;
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μητσοτάκης για Πρέσπες: Είναι μια κακή συμφωνία και θα βρεθούμε απέναντι