ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
To party στις τράπεζες, πότε θα δικαστούν οι Κουτσολιούτσοι, η 15η Γενάρη και το πρόσωπο – έκπληξη για Πρόεδρος, γιατί είδε ο Άδωνις τον Κυριάκο, μια αποκάλυψη για τις φυλακές και ο arrogant αντιδήμαρχος με την Πόρσε
Οι επίμονοι αγοραστές των ΕΛΠΕ, ποιοι χτίζουν θέση στην Πειραιώς, τα μαθηματικά των Εξάρχου, Βαρδινογιάννη και Holterman, νέος πόλεμος Όλγας – Μάτσα για το οικόπεδο, ο αμετανόητος Κουτσολιούτσος, ο Χατζηβασιλείου στην κυβέρνηση, ο απρόσεκτος υπουργός Νο2, και ο επιχειρηματίας που κτίζει 1.000 τ.μ. στο Ψυχικό
Μια κατάθεση που ανατρέπει τα δεδομένα έδωσε προ ημερών στο πλαίσιο των ασφαλιστικών μέτρων που κατάθεσε το Υπερταμείο εναντίον της αμαρτωλής Folli Follie. “Το ακίνητο της οικογένειας Κουτσολιούτσου στις Σπέτσες έχει αξία στα 34,5 εκατ. ευρώ. Το γεγονός ότι ενεχεριάσθηκε σε φίλιες δυνάμεις δηλαδή σε άνθρωπο της οικογένειας Κουτσολιούτσου σημαίνει ότι κανείς από τους πιστωτές δεν μπορεί να το κατασχέσει”. Στην ιδιαίτερα σημαντική αυτή επισήμανση αυτή προχώρησε οικονομικό στέλεχος του Υπερταμείου που προτάθηκε ως μάρτυρας, στην υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων του Υπερταμειου Αποκρατικοποιησεων εναντίον της αμαρτωλής εταιρίας Folli Follie. To στέλεχος αυτό θέλοντας να τονίσει τη κρισιμότητα της κατάστασης, έκανε αναφορά στο περίφημο ακίνητο της οικογένειας στις Σπέτσες, τονίζοντας ότι ενεχυριάστηκε το καλοκαίρι σε προσωπικό φίλο της οικογένειας Κουτσολιούτσου έναν Μεξικάνο Επιχειρηματία , όπως είχε αποκαλύψει το mononews.gr , και έτσι υπάρχει αποξένωση από την περιουσία της εταιρίας.
Πρόκειται για την πολυτελή βίλα του Δημητρη Κουτσολιούτσου, που κοστολογείται στα 36,4 εκατομμυρίων ευρώ και ενεγράφη προσημείωση εξαιτίας δανείου από μια εταιρεία με το όνομα Petrus AG και έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας. Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι δεν μπορούν άλλοι πιστωτές να εγείρουν αξιώσεις στο ακίνητο.
Κατά τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων, η πλευρά του τέως προέδρου της Folli Follie Δημήτρη Κουτσολιούτσου υποστήριξε πως έπρεπε να αποπληρωθεί συγκεκριμένο τραπεζικό δάνειο, ενώ όταν ρώτησε το μάρτυρα, αν η οικογένεια έκανε προσπάθεια εκποίησης ή αποξένωσης από τα περιουσιακά της στοιχεία, εκείνος απάντησε: «Δεν είμαι από μέσα για να γνωρίζω».
Αντίστοιχα, το στέλεχος της οικονομικής διεύθυνσης της Folli Follie ισχυρίστηκε ότι ήδη έχει δεσμευθεί εξ ολοκλήρου η κινητή και ακίνητη περιουσία της εταιρίας.
Αναφορικά με τη ζημία που υποστηρίζει ότι έχει υποστεί το ελληνικό Δημόσιο, ισχυρίστηκε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Τέλος, αρνήθηκε αυτό που αναφέρει στην αίτησή του το Υπερταμείο, ότι δηλαδή «υπήρχαν υψηλές καταβολές μισθών και αποζημιώσεων για αυτό και φούσκωναν τα στοιχεία». Σύμφωνα με το μάρτυρα, «κίνητρα για να παραποιηθούν στοιχεία δεν υπήρχαν».
Το Υπερταμείο ζητά 12 εκατ ευρώ
Το Υπερταμείο που διεκδικεί να ικανοποιηθεί χρηματικά καταθέτοντας αγωγή – μαμούθ, μέσω της οποίας ζητά να του καταβληθεί αποζημίωση ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ για ηθική βλάβη από αδικοπραξία.
Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, γνωστή και ως Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, αναφέρει στην αγωγή της πως ζητά το ποσό των 12 εκατ. ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση, ενώ σε περίπτωση που η ελληνική Δικαιοσύνη δεν επιδικάσει το επίμαχο ποσό, τότε επικουρικά ζητείται το ποσό των 9 εκατομμυρίων ευρώ για άλλη αιτία.
Η αγωγή που κατατέθηκε προ 2 μηνών στρέφεται τόσο κατά των Δημήτρη, Αικατερίνη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, όσο και άλλων πρώην μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Folli Follie, που έχουν καταστεί κατηγορούμενοι στην έρευνα για την οικονομική διαχείριση του Ομιλου.
Το Υπερταμείο μπήκε και αυτό στο «χορό» των ασφαλιστικών μέτρων, όπως ήδη έχει κάνει ήδη η Ενωση Ελλήνων Επενδυτών, καταθέτοντας αίτηση για τη συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκομένων.
Μάλιστα, το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας διατήρησε την προσωρινή διαταγή που έχει εκδοθεί για το «πάγωμα» της περιουσίας του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, της συζύγου του Αικατερίνης, αλλά και του υιού τους, Τζώρτζη, του μόνου από την οικογένεια που παραμένει μέχρι σήμερα μέλος, μη εκτελεστικό, του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας.
Το Υπερταμείο βρέθηκε να στρέφεται κατά κατηγορούμενων στο αποκαλούμενο σκάνδαλο της Folli Follie, εξαιτίας των μετοχών του ελληνικού Δημοσίου, ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες μεταβιβάστηκαν σε αυτό.
Όπως αναφέρθηκε κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, «το Δημόσιο προ ετών πούλησε τα Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών (ΚΑΕ) στην Folli Follie και ως αντάλλαγμα εκτός από μετρητά έλαβε και μετοχές της Folli Follie τις οποίες και διακράτησε». Υπενθυμιζεται ότι στην συνέχεια ο όμιλος Κουτσολιούτσου πούλησε τα ΚΑΕ στην εισηγμένη στο Ελβετικο χρηματιστήριο εταιρία Dufry.
Μάλιστα, το οικονομικό στέλεχος του Υπερταμείου που προτάθηκε ως μάρτυρας, χαρακτήρισε τα ΚΑΕ «διαμάντι», που μεταβιβάστηκαν στη πολυεθνική έναντι μετοχών: «Μετά τη συγχώνευση, ο Όμιλος έχει βγάλει χρήματα. Αν και εκείνη την περίοδο, τα στοιχεία ήταν πειραγμένα, τότε υπάρχει ζήτημα».
Παράλληλα, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι σήμερα η εταιρία δεν έχει κεφάλαια, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της σχετίζεται με την κινεζική θυγατρική του, η οποία έχει ζημίες και χρειάζεται οικονομική ενίσχυση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τζορτζ Τσούνης: Η θητεία μου στην Ελλάδα ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου – Αντίο
- Νετανιάχου: Το Ισραήλ διατηρεί «το δικαίωμα να επαναλάβει τον πόλεμο» με την υποστήριξη των ΗΠΑ
- Ιράν: Αποκάλυψε υπόγεια ναυτική βάση νότια της χώρα – Ορισμένα είναι εξοπλισμένα, ικανά να πλήξουν αμερικανικά πλοία
- Θεοδωρικάκος: Η πολιτική της κυβέρνησης μας είναι η στήριξη της ελληνικής περιφέρειας