Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ συγκλόνισε την Ιταλία – Κατέρρευσαν κτίρια

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε το πρωί την κεντρική Ιταλία, με το επίκεντρο να εντοπίζεται και αυτή τη φορά ανατολικά της πόλης Περούτζια και δυτικά της πόλης Άσκολι, στο σημείο όπου πριν από λίγες μέρες σημειώθηκε το τριπλό χτύπημα του Εγκέλαδου.

Όπως αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ, από τον σεισμό έχουν καταρρεύσει κτίρια, ωστόσο δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα. Εξάλλου, τα κτίρια που κατέρρευσαν φαίνεται πως είναι αυτά που υπέστησαν ζημιές κατά τους πρόσφατους σεισμούς, όπως η εκκλησία του Άγιου Βενέδικτου στην πόλη Νόρτσια, η οποία αυτή τη φορά δεν άντεξε στο χτύπημα του Εγκέλαδου.

https://www.youtube.com/watch?v=a7jjV-BtI_M

Καθώς τα κτίρια αυτά είχαν χαρακτηριστεί ακατάλληλα και η πρόσβαση είχε απαγορευθεί στους κατοίκους, την ώρα του σεισμού εκτιμάται ότι δεν βρισκόταν κανείς μέσα σε αυτά.

Ο δήμαρχος του χωριού Ούσιτα δήλωσε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι σχεδόν όλα τα οικήματα του ιστορικού κέντρου, που είχαν εκκενωθεί, έχουν πλέον καταρρεύσει. «Έχουν καταρρεύσει τα πάντα, βλέπω στήλες καπνού, είναι μια καταστροφή, μια καταστροφή», δήλωσε στην Λα Στάμπα ο Μάρκο Ρινάλντι, δήμαρχος της Ουσίτα.

https://www.youtube.com/watch?v=rT5CvqGO4GU

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στις πληγείσες περιοχές και βοηθούν τον κόσμο να βγει από τα κτίρια, που σε πολλές περιπτώσεις μετρούν αιώνες ζωής.

Μετά τον σεισμό ακολούθησαν περισσότεροι από δέκα μετασεισμοί ισχύος ως και 4,5 Ρίχτερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο απόλυτος προορισμός για σκι δεν είναι μόνο οι Άλπεις! Πέντε κορυφαίοι προορισμοί για ατελείωτα σλάλομ αυτόν το χειμώνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτές είναι οι καλύτερες σοκολάτες του κόσμου!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ