Ο Παναγιώτης και ο αδερφός του Γιώργος Αγγελόπουλος, επιχειρηματίες και γόνοι του ιδιοκτήτη της Χαλυβουργικής Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, συγκαταλέγονται ανάμεσα στους χιλιάδες μετόχους της Folli Follie που έχασαν λεφτά από την καταστροφική πορεία της μετοχής. Απόρροια της αποκάλυψης της παραποίησης των οικονομικών στοιχείων από την αμαρτωλή εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Κουτσολιούτσου.
Τα δύο αδέλφια έχουν υποστεί συνολικές ζημιές ύψους 3,4 εκατ. ευρώ έχοντας μάλιστα κινηθεί δικαστικά σε βάρος της εταιρείας, ζητώντας τη συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αδελφοί Αγγελόπουλοι μπήκαν για πρώτη φορά στο μετοχολόγιο των Folli μετά από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης-ρουκέτα από το αμερικάνικό Fund του QCM, επικεφαλής του οποίου είναι ο ισραηλινής καταγωγής διαχειριστής Γκάμπριελ Γκρέκο.
Η αποκάλυψη του σκανδάλου έγινε στις 5 Μαΐου του 2018 και κάτω από το βάρος του καταιγισμού των αποκαλύψεων η μετοχή έπαψε να διαπραγματεύεται. Αυτό συνέβη στις 25 του ίδιου μήνα. Στις 15 συνολικά συνεδριάσεις που έγιναν μέσα σε αυτό το πυρακτωμένο χρονικό διάστημα η μετοχή των Folli Follie έχασε το 68,7% της αξίας της, οδηγούμενη από τα 15,34 ευρώ στα 4,80 ευρώ. Τόσο ο Παναγιώτης όσο και ο Γιώργος Αγγελόπουλος αγόρασαν μετοχές στη διάρκεια της μεγάλης βουτιάς εμπιστευόμενοι προφανώς τα όσα διατυμπάνιζε τότε η πλευρά Κουτσολιούτσου υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία δεν έχει πράξει τίποτε το μεμπτό και ότι όλα, δήθεν, ήταν έργο συκοφαντών…
Ωστόσο η πραγματικότητα ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη και ιδιαίτερα σκληρή για τους μετόχους που πίστεψαν στο απατηλό όπως αποδείχθηκε ενδεχόμενο της αποκόμισης υπεραξιών. Και τα δύο αδέλφια φέρεται να έχουν κάνει αγορές των μετοχών της Folli Follie σε επίπεδα κάτω των έξι ευρώ. Ο μεν Παναγιώτης αγόρασε μετοχές της Folli Follie με συνολικό κόστος κτίσης που ανέρχεται στο 1.047.100 ευρώ ενώ ο αδελφός του Γιώργος για τον ίδιο λόγο τοποθέτησε 2.402.160 ευρώ.
Τον περασμένο Νοέμβριο τα δύο αδέλφια κατέφυγαν στη Δικαιοσύνη υποβάλλοντας αίτημα για συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της Folli για το ποσό των 3,4 εκ. ευρώ. Το αίτημα αυτό απερρίφθη από το Πρωτοδικείο Αθηνών αλλά στη συνέχεια τα αδέλφια επανήλθαν με νέο δικαστικό αίτημα διεκδικώντας την αποζημίωσή τους. Χθες επρόκειτο να συζητηθεί στο Πρωτοδικείο της Αθήνας η δικαστική του παρέμβαση η οποία ωστόσο αναβλήθηκε.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στη διάρκεια των 15 καυτών χρηματιστηριακών συνεδριάσεων που έγιναν μετά από την αποκάλυψη των σκανδάλων των Folli διακινήθηκαν στο Χρηματιστήριο 12,6 εκατ. μετοχές κάτι που αντιστοιχεί στο… 18,8% του συνόλου της εταιρείας. Με το συνολικό συναλλακτικό τζίρο να διαμορφώνεται στα 100,5 εκατ. ευρώ. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που με διαδοχικές εντολές αγοράς και πώλησης επιχείρησαν να αποκομίσουν κέρδη από τις βίαιες μεταβολές των τιμών της μετοχής. Μάλιστα στη διάρκεια του Μαΐου του 2018 ο μέσος όρος των μετόχων των Folli αυξήθηκε συνολικά κατά περίπου 10% φτάνοντας στους 8.038. Στη συντριπτική τους πλειονότητα όσοι βρέθηκαν με χαρτιά των Folli τα πούλησαν μέχρι την τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής. Γεγονός το οποίο πιστοποιείται από τα επίσημα στοιχεία του χρηματιστηρίου τα οποία δείχνουν ότι εν συνόλω οι μέτοχοι στα χέρια των οποίων υπάρχουν ακόμη μετοχές των Folli Follie είναι 2.576.
Η κίνηση των αδελφών Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου να πάρουν μετοχές ενώ αυτές κατρακυλούσαν δείχνει να είναι σημαντική από πλευράς μεγέθους καθώς αυτοί απορρόφησαν περίπου το 3,5% του συνολικού όγκου της προσφοράς στις 15 τελευταίες συνεδριάσεις. Δεν αποκλείεται με την ίδια αυτή λογική να κινήθηκαν και άλλοι μεγάλοι επενδυτές με συνέπεια τώρα να μετράνε σημαντικές ζημιές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δεκτή η δικαστική προσφυγή των μικρομετόχων της Folli Follie που ζητούν αποζημίωση 2,3 εκατ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι απαντά η Folli Follie για την απόφαση του Πρωτοδικείου στην προσφυγή των μικρομετόχων
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκαλυπτικό: «Κλείδωσε» και η πώληση του ελικοπτέρου της Folli Follie – Νέο business plan κατέθεσε η Deloitte