• Big Story

    Hedge funds “διψούν” για ικανά στελέχη. Στείλτε βιογραφικό για ένα χρυσό deal!


    Ενώ παλιότερα όλοι οι Έλληνες ονειρεύονταν να “κλειδώσουν” μια θέση στο Ελληνικό Δημόσιο, πλέον οι περισσότεροι ακούνε δημόσιο και τρέχουν μακριά, κυνηγώντας μια θέση σε μια εταιρεία περιωπής, που θα μπορέσει να τους εξασφαλίσει το μέλλον που επιθυμούν. Σε μια εποχή που η ανεργία είναι σε δυσθεώρητα ύψη στη χώρα μας και καταρρίπτει κάθε ρεκόρ στην σύγχρονη ιστορία της, οι Έλληνες ψάχνουν να βρουν το χρυσό deal. Hedge funds που “διψούν” για ικανά στελέχη, προσφέρουν τέτοιες μεγάλες ευκαιρίες.

    Όπως έγραψε και το mononews.gr την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, μια τέτοια διέξοδο έρχεται να προσφέρει η Fraport Greece, η εταιρεία που αναλαμβάνει τη λειτουργία 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας, με μεγαλόπνοα σχέδια για την αναβάθμισή τους και την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης σε αυτά. Η Fraport Greece θα προσλάβει αποκλειστικά Έλληνες στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της στα περιφερειακά αεροδρόμια, και το ενδιαφέρον από υποψήφιους εργαζομένους είναι πραγματικά εξωφρενικό! Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ η εταιρεία έχει προαναγγείλει ότι θα προχωρήσει σε περίπου 550 προσλήψεις (μέχρι τώρα έχουν γίνει γύρω στις 70 προσλήψεις, κατά κύριο λόγο για τη στελέχωση των γραφείων της στην Αθήνα), τα βιογραφικά που έχει λάβει μετριούνται σε αρκετές χιλιάδες!

    Παράλληλα με τη φρενίτιδα που έχει προκαλέσει η έλευση της Fraport, σε ανάλογο κλίμα κινούνται και όσοι Έλληνες επιλέγουν το δρόμο της “οικονομικής ξενιτιάς” και επιλέγουν να στείλουν τα βιογραφικά τους σε μεγάλες εταιρείες στο εξωτερικό που είναι σε θέση να τους υποσχεθούν όσα δεν μπορούν να βρουν εδώ: μια καλή δουλειά με προοπτικές για πολυετή καριέρα και αμοιβή ανάλογη των δυνατοτήτων τους.

    Σε αυτό το πνεύμα κινούνται οι συμβουλές προς τους υποψήφιους υπαλλήλους από τους επικεφαλής των παρακάτω hedge funds, οι οποίοι αναλύουν τις τάσεις στην αγορά εργασίας και εξηγούν σύμφωνα με ποια κριτήρια θα προχωρήσουν σε προσλήψεις. Στηρίζουν τις απόψεις τους στο ότι υπάρχει ισχυρή ζήτηση για αναλυτές με εμπειρία, οι οποίοι θα πρέπει να διαθέτουν ευελιξία και να είναι σε θέση να εξελίσσονται.

    Μπορεί να μην είναι εύκολο το να βρείτε εργασία στον επενδυτικό τομέα – δεδομένου ότι δεν έχει μείνει αλώβητος από την οικονομική κρίση – ωστόσο, όσοι ενδιαφέρεστε, στείλτε τους τα βιογραφικά σας.

    Graham Smith, συνεργάτης στην Options Group

    graham-smith-partner-at-options-group

    “Η μεγαλύτερη τάση στις προσλήψεις των hedge funds είναι ότι ψάχνουν για αναλυτές με ικανότητες σε όλα τα επίπεδα. Χρειάζεται ο υποψήφιος να έχει πτυχίο στην τεχνολογία, τις επιστήμες, τα μαθηματικά, ή τη μηχανική από ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο και να έχει γνώσεις και εκτός του πεδίου του αλλά να είναι και ευέλικτος ώστε να μπορεί να μπει σε διαδικασία εκμάθησης όταν εισαχθεί στο δυναμικό ενός fund”.

    Richard Risch, διευθύνων σύμβουλος της Risch Group

    richard-risch-ceo-of-the-risch-group

    “Εγώ θα συμβούλευα τους υποψηφίους να αναζητήσουν εργασία στον τομέα των αναδυόμενων εταιρειών καθώς τα μεγάλα funds έχουν περιορισμένες ελεύθερες θέσεις. Το μειονέκτημα σε μια νέα, μικρή εταιρεία είναι η χαμηλή αμοιβή, όμως, αυτή μπορεί να περιλαμβάνει και μετοχές. Για παράδειγμα, μια αναδυόμενη εταιρεία κάποια χρόνια πριν είχε πάρει τα πάνω της, πουλήθηκε και αρκετοί από το δυναμικό της έλαβαν οκταψήφια αμοιβή”.

    Adam Kahn, συνεργάτης της Odyssey Search Partners

    adam-kahn-managing-partner-at-odyssey-search-partners

    “Αυτή την περίοδο, η μεγαλύτερη τάση στην αγορά είναι ότι οι μεγάλες εταιρείες ψάχνουν για ταλαντούχους υποψηφίους. Η συμβουλή μου σε όσους αναζητούν εργασία είναι να είναι προσγειωμένοι και να μην περιμένουν εγγυήσεις και να αρπάξουν όποια ευκαιρία τους παρουσιαστεί”.

    Michael Goodman, συνεργάτης στη Long Ridge Partners

    michael-goodman-managing-partner-at-long-ridge-partners

    “Εμείς κυρίως αναζητούμε αναλυτές με μεγάλη εμπειρία στις ποσοτικές αναλύσεις, που διαθέτουν διδακτορικά ή είναι πτυχιούχοι μαθηματικών, φυσικών επιστημών, μηχανικών σχολών ή πληροφορικής. Υπάρχουν, ωστόσο, εταιρείες που μπορεί να προσλάβουν και λιγότερο έμπειρους αναλυτές, όμως, παρατηρείται μια στροφή προς αυτή την κατεύθυνση καθώς οι τεχνολογικές εξελίξεις είναι ραγδαίες”.

    David McCormack, διευθύνων σύμβουλος της DMC Partners

    david-mccormack-ceo-at-dmc-partners

    “Όλοι μιλούν για δεδομένα, αυτή είναι η λέξη-κλειδί. Οπότε τα funds αναπόφευκτα θα κινηθούν με γνώμονα τα δεδομένα. Εμείς αναζητούμε τους καλύτερους διαχειριστές χαρτοφυλακίων που υπάρχουν στην αγορά, που θα μπορούν να τα καταφέρουν εξίσου καλά και στις ποσοτικές αναλύσεις”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: LinkedIn: Tα χειρότερα λάθη που πρέπει πάση θυσία να αποφύγετε στο προφίλ σας!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς ο ευφυέστερος Έλληνας Απόστολος Δοξιάδης κατάλαβε πρώτος την γκάφα του ΑΠΕ και όλων των Ελλήνων δημοσιογράφων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036

     



    ΣΧΟΛΙΑ