• Big Story

    Ελβετία γίνεται η Ελλάδα χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ


    Ελβετία θέλει να κάνει την Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ. Όχι όμως όσον αφορά την οικονομία, αλλά όσον αφορά τα δημοψηφίσματα, κάτι το οποίο, όπως λένε έγκυροι αναλυτές θεωρείται παραλογισμός. Στη χώρα της σοκολάτας, της υψηλής ωρολογοποιίας και των φαρμακοβιομηχανιών, τα δημοψηφίσματα είναι κάτι το συνηθισμένο, όπως έγινε άλλωστε και την προηγούμενη Κυριακή.

    Στην Ελλάδα όμως έχει γίνει μόνο ένα δημοψήφισμα, πριν από ένα χρόνο, σε σχέση με την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην Ευρώπη. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς για λόγους αντιπερισπασμού, φαίνεται ότι είχε αποφασίσει να διοργανώσει ένα νέο δημοψήφισμα, αυτή τη φορά για τη συνταγματική αναθεώρηση. Πριν από λίγο, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι το θέμα της αναθεώρησης του συντάγματος μπορεί να τεθεί σε δημοψήφισμα.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη
    Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη

    Υπενθυμίζεται, άλλωστε ότι μέσα στις προτάσεις που φέρεται να επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την αλλαγή του συντάγματος είναι και η ενίσχυση των δημοψηφισμάτων ως “εργαλείο” για τη λήψη σοβαρών και θεσμικών αποφάσεων που αφορούν τους πολίτες.

    Σε κάθε περίπτωση η κυβερνητική εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι η σχετική συζήτηση (για την αναθεώρηση του συντάγματος) θα γίνει σε βάθος και θα έχει ως στόχο την πιο ευρεία δυνατή συναίνεση και από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/51564-2/51564

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/article-sok-chiliades-chanoun-oristika-tis-100-dosis-gia-chrei-se-eforia-ke-tamia/51379

     



    ΣΧΟΛΙΑ