• Big Story

    Η Ελλάδα καίγεται και η κυβέρνηση παρακολουθεί κάνοντας… ηλιοθεραπεία

    Σκουρλέτης


    Την ώρα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει την μια πυρκαγιά μετά την άλλη, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να βρίσκονται στα όρια τους και τον Νίκο Τόσκα να προσπαθεί να πείσει τους πάντες πως όλα βαίνουν συντονισμένα, στην Κυβέρνηση φαίνεται πως έχουν άλλες προτεραιότητες…

    Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι περισσότεροι υπουργοί παρακολουθούν… από τις παραλίες την κατάσταση που εξελίσσεται στον Κάλαμο, τον Βαρνάβα, την Ζάκυνθο, την Αμαλιάδα και στα δεκάδες άλλα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα τις τελευταίες ώρες. Μάλιστα, σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα, ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος έσπευσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter να δηλώσει πως βρίσκεται δίπλα στους πληγέντες, βρίσκεται ήδη σε διακοπές, ενώ έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Τόσκα, ο οποίος παραμένει στο Συντονιστικό, για να ενημερώνεται για την κατάσταση.

    Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως για το τι συμβαίνει στη χώρα τις τελευταίες ώρες δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση. Και αυτό καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος βρίσκεται σε διακοπές, έχοντας στείλει στο Συντονιστικό συνεργάτη του για να είναι ενημερωμένος. Το ίδιο φαίνεται αρχικά πως συνέβαινε και με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Πανο Σκουρλέτη, ο οποίος θεωρούσε πως ο Νίκος Τόσκας είναι αρκετός για να διαχειριστεί την κατάσταση και να δεχθεί όλη την κριτική μόνος του. Πάντως, αργά το απόγευμα της Δευτέρας, ο υπουργός Εσωτερικών αποφάσισε επιτέλους να εμφανιστεί στο κέντρο της διαχείρισης, μαζί με τον κ. Τόσκα, στη σύσκεψη για τον συντονισμό της κατάστασης.

    Αλλά απούσα φέρεται πως είναι και η περιφερειάρχης Αττικής, η οποία – σύμφωνα με τα δημοσιεύματα – προτίμησε να μην χαλάσει τις διακοπές της στο Ιόνιο, και να ζητήσει από εκεί να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Δήμος Ωρωπού.

    Φαίνεται πως οι υπουργοί πήραν τις μετρητής την ευχή του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ν. Ξυδάκη, κατά την τελευταία συνεδρίαση στη Βουλή για «καλή επιτυχία στις διακοπές» τους!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Γραμμή άμυνας στήνει η Πυροσβεστική για να μην περάσει η πυρκαγιά στο Καπανδρίτι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύο νέες ύποπτες πυρκαγιές στο Μαραθώνα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Σε ένα 24ωρο εκδηλώθηκαν 91 πυρκαγιές



    ΣΧΟΛΙΑ