Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Επιβεβαίωση του mononews για την δημοπρασία . Η πρώτη άδεια δόθηκε με 15 -16 εκ ευρώ

εκτακτο

Ολοκληρώθηκε όπως φαίνεται η διαδικασία για την κατοχύρωση της πρώτης τηλεοπτικής  άδειας. Το τίμημα λέγεται ότι κινήθηκε πέριξ των 15 έως 16 εκ ευρώ όπως είχε γράψει το mononews.gr από τις 16.34

Νωρίτερα το mononews.gr έγραφε 

Σκληρή φαίνεται να είναι, όπως άλλωστε αναμενόταν, η δημοπρασία για την πρώτη άδεια που θα δοθεί σε έναν από τους υποψήφιους καναλάρχες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες   ανθρώπων που γνωρίζουν πολύ καλά τις διαδικασίες και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, η αξία της πρώτης άδειας, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, φαίνεται να κυμαίνεται μεταξύ 10 – 15 εκατομμυρίων ευρώ. Η τιμή αυτή είναι κατά προσέγγιση και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο τρίτος γύρος της δημοπρασίας για την πρώτη άδεια. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η τιμή μπορεί να υπερβεί το ποσό των 15 εκατομμυρίων ή να μείνει σε αυτά τα επίπεδα.

Η πρώτη άδεια εκτιμάται ότι θα έχει κατοχυρωθεί στα επόμενα λεπτά.

Η διαδικασία της δημοπρασίας

Σε κάθε δωμάτιο θα υπάρχει ένας υπολογιστής που θα είναι συνδεδεμένος στο ειδικό κλειστό λογισμικό, αλλά όχι και στο διαδίκτυο, ένας εκτυπωτής και μια κάλπη, όπου θα τοποθετούνται οι ηλεκτρονικές προσφορές μετά από εκτύπωση και μονογραφή τους. Από την ώρα που θα μπει στο δωμάτιο ο επικεφαλής κάθε αντιπροσωπείας, δεν θα μπορεί να επικοινωνεί με κανέναν εντός ή εκτός του κτιρίου, ενώ και στην τουαλέτα θα πηγαίνει συνοδεία αστυνομικού.

Οι ειδικοί θάλαμοι στους οποίους θα βρίσκονται οι υποψήφιοι

Η δημοπρασία θα ξεκινήσει από τα τρία εκατομμύρια ευρώ και οι προσφορές θα αυξάνονται αρχικώς κατά 500.000 ευρώ, με δικαίωμα δέκα λεπτών για τον κάθε υποψήφιο για να αποφασίσει αν θα αποδεχθεί την κάθε προσφορά, ή αν θα εγκαταλείψει την πλειοδοσία.

Την προσφορά θα καθορίζει κάθε φορά ο συντονιστής της δημοπρασίας και οι οκτώ υποψήφιοι θα δηλώνουν μέσω του υπολογιστή, αν την αποδέχονται ή όχι. Αφού εγκαταλείψουν την πλειοδοσία οι έξι από τους οκτώ υποψηφίους, οι δύο που θα παραμένουν στην κούρσα διεκδίκησης της άδειας, θα κληθούν να καταθέσουν εγγράφως, σφραγισμένες προσφορές με τίμημα υψηλότερο από αυτό στο οποίο διακόπηκε η ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Εφόσον αναδειχθεί ο νικητής του πρώτου γύρου, η διαδικασία θα διακοπεί για τρεις ή τέσσερις ώρες για ανάπαυση των εμπλεκομένων και θα ξαναρχίσει και πάλι από την αρχή για την κατακύρωση της δεύτερης τηλεοπτικής άδειας. Με μια σημαντική διαφορά όμως:

Ο χαμένος του πρώτου γύρου, δεν θα μπορεί στο εξής να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια, αν δεν προσφέρει τουλάχιστον το ποσό που πρόσφερε στον πρώτο γύρο, έστω κι αν στον δεύτερο γύρο, οι προσφορές σταματήσουν σε χαμηλότερα επίπεδα!

Η διαρρύθμιση του κτηρίου της ΓΓΕ