Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

“Ξέχασε” τις παλιές δεσμεύσεις – Υποσχέθηκε νέες παροχές από το 2019 (video)

TSIPRAS

Με την  καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού ήταν «μαραθώνια» διήρκησε σχεδόν 3 ώρες και σε αυτή ο πρωθυπουργός κλήθηκε να απατήσει σε ερωτήματα για τη φορολογία, των ΕΝΦΙΑ, τις επενδύσεις, την παιδεία, τις τράπεζες, την Τρίτη αξιολόγηση κ.ά.

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως… άφησε πίσω τις παλαιότερες δεσμεύσεις του. Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, είπε ότι η κυβέρνηση τον περασμένο Νοέμβριο πήρε μια απόφαση «αναδιάρθρωσης στο χώρο του ΕΝΦΙΑ», όχι στο τελικό ποσό αλλά την αναδιάρθρωσή του στο εσωτερικό.

«Το περίπου 40% των χαμηλών στρωμάτων είχαν κάποιες μειώσεις, για ένα 30% είχαμε σταθερή τιμή και για ένα 25% είχαμε μια κάποια επιδείνωση. Έγινε μια πιο δίκαιη κατανομή του ΕΝΦΙΑ. Για το 2020 έχουμε ήδη ψηφίσει τη μείωση κατά 10% της συνολικής τιμής επιβάρυνσης απέναντι στους πολίτες, και αυτό θα επιφέρει μια καλύτερη κατανομή απέναντι στους πολίτες» υποστηρίζοντας πως πλέον ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι άδικος φόρος.

Στη συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για νέες παροχές το έτος 2019, ελεφρύνσεις και διευκολύνσεις στους νέους επιχειρηματίες.

Δείτε αποσπάσματα από τη συνέντευξη:

Σημεία από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού