Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Τρ. Πειραιώς: Σήμερα το ΔΣ για την εκλογή CEO. Τι λέει ο Ανθ. Θωμόπουλος στο mononews

ανθιμος θωμοπουλος

Άνθιμος Θωμόπουλος, ετών 52. Πρώην διευθύνων σύμβουλος Πειραιώς

Συνεδριάζει στις 3 το μεσημέρι -σε συνεννόηση με το Ταμείο Xρηματοπιστωτικής Σταθερότητας- το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς με μοναδικό θέμα την ανάδειξη CEO.

Ωστόσο σήμερα τα δεδομένα είναι αρκετά διαφοροποιημένα  καθώς στο τραπέζι υπάρχει μόνο μία υποψηφιότητα αυτή του κ. Χρήστου Παπαδόπουλου, ο οποίος με επιστολή του προς το ΔΣ της Πειραιώς ξεκαθάρισε ότι δεν αποσύρεται από την διεκδίκηση της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου. Αντίθετα δεν υφίσταται η υποψηφιότητα του κ. Άνθιμου Θωμόπουλου.

Όπως εξηγεί ο ίδιος στο mononews.gr του έγινε πρόταση από τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χατζηνικολάου να είναι υποψήφιος για τη θέση και έδωσε αρχικά τη συγκατάθεση του. Όμως στη συνέχεια και αφού ενημέρωσε τους μετόχους του project που «τρέχει» σε συνεργασία με την Credicom, εκείνοι του ζήτησαν να απέχει καθώς τον έχουν επιλέξει να ηγείται του νέου εγχειρήματος (σσ ο σχετικός φάκελος έχει εγκριθεί από την ΤτΕ και αναμένεται η νέα εταιρεία να λάβει τραπεζική άδεια μέσα στον Ιανουάριο 2017).

Την ίδια ώρα το ΤΧΣ φέρεται να έχει διαμηνύσει προς όλες τις πλευρές ότι θα  πρέπει να εκλεγεί CEO στην τράπεζα  πριν από τα Χριστούγεννα, δηλαδή μέχρι την Παρασκευή  23 Δεκεμβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι οι διαδικασίες θα εντατικοποιηθούν τη βδομάδα που διανύουμε, ώστε να ολοκληρωθεί η τελευταία πράξη του σίριαλ με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών και η μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα να αποκτήσει CEO.

Υπενθυμίζουμε ότι η νέα εμπλοκή στην υπόθεση προκλήθηκε  με παρέμβαση του SSM, στις 14 Δεκεμβρίου, καθώς ο  Ενιαίος Μηχανισμός Εποπτείας και ενώ είχε ξεκινήσει η συνεδρίαση του ΔΣ της Πειραιώς,  ζήτησε με email  την αναβολή του, ενέργεια που δημιούργησε πλήθος ερωτηματικών,  καθώς  και τον περασμένο Ιούνιο, πάλι ο SSM είχε «μπλοκάρει» τη διαδικασία.

Από την περασμένη Πέμπτη ξεκίνησε ένας νέος γύρος επαφών του ΤΧΣ –συνεδρίασε και το Γενικό του Συμβούλιο- με την Φρανκφούρτη και την επικεφαλής τουSSM  κα Ντανιέλ Νουί, ώστε να βρεθεί λύση.

Σύμφωνα με πληροφορίες  τόσο ο πρόεδρος του ΤΧΣ κ. Γιώργος Μιχελής, όσο και ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γ. Χατζηνικολάου έχουν ζητήσει συνάντηση με την κα Νουί.

Τέλος υπενθυμίζουμε ότι ο  Κύπριος τραπεζίτης κ. Χρήστος Παπαδόπουλος  εγγράφως «ξεκαθαρίζει» πως δεν εγκαταλείπει τη διεκδίκηση της θέσης του CEO, απόφαση που  γνωστοποίησε με δύο επιστολές του προς την επικεφαλής του SSM κα Νουί, και το ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς.

Μάλιστα ζητά από την κα Νουί εξηγήσεις  για πιο λόγο ο SSM  «μπλόκαρε» εκ νέου την υποψηφιότητα του  -η πρώτη φορά ήταν τον Ιούνιο 2016- και αναφέρεται στο ιστορικό της συνάντησης  που είχε στις 26 Οκτωβρίου 2016 με αρμόδια στελέχη του SSM. Σημειώνει ότι τότε έλαβε τη  διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει αντίρρηση για την υποψηφιότητά του ως CEO σε ευρωπαϊκή συστημική τράπεζα.

Ωστόσο,  παρά τη διαβεβαίωση αυτή  η διαδικασία της εκλογής CEO από το ΔΣ  της Πειραιώς στις 14 Δεκεμβρίου 2016 διεκόπη, καθώς, σε ό,τι αφορά το πρόσωπό του, ο SSM αφήνει θέματα ανοιχτά.

Στην δεύτερη επιστολή του προς το ΔΣ της Πειραιώς, ο κ. Παπαδόπουλος δηλώνει ότι διατηρεί το ενδιαφέρον του για τη θέση του CEO.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ESM: Ποια είναι τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δραματικές εκτιμήσεις. Τι βλέπουν 4 αναλυτές και Κομισιόν για τη β’ αξιολόγηση

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απόφαση σοκ: Παράνομη η διάθεση στοιχείων οφειλετών σε εισπρακτικές εταιρείες