Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Οι τραπεζίτες ήταν ξεκάθαροι στον Ιβάν Σαββίδη: Εμείς κούρεμα 80% στα δάνεια του ΔΟΛ δεν κάνουμε

Ιβάν Σαββίδης

Ιβάν Σαββίδης

«Οι τράπεζες δεν κάνουν κούρεμα 80% σε δάνεια». Αυτή ήταν απλή και ξεκάθαρη απάντηση σε ερώτηση του mononews.gr από τραπεζίτη όταν ρωτήθηκε εάν ευσταθούν οι φήμες για περικοπή έως 80% των δανείων του  ΔΟΛ.

Οι φήμες αναφέρουν ότι την πρόταση αυτή την είχε κάνει ο  Ιβάν Σαββίδης. Εάν όντως ισχύει κάτι τέτοιο ίσως ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας να αποτελούσε τη λύση που ζητούν απεγνωσμένα οι τράπεζες για να απεμπλακούν από τον μεγάλο βραχνά του ιστορικού δημοσιογραφικού οργανισμού. Ο Σαββίδης είναι ένας από τους λίγους που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν τη λειτουργία του και διαθέτει την οικονομική άνεση που θα μπορούσε να εγγυηθεί την αποπληρωμή των δανείων.

Ωστόσο, ακόμα και ο ίδιος ο Σαββίδης δεν μπορεί να το κλείσει τα μάτια μπροστά στην πραγματικότητα. Τα ύψη του δανεισμού του ΔΟΛ είναι γιγαντιαία, της τάξης των 200 εκατομμυρίων ευρώ. Χωρίς ένα γενναίο κούρεμα, κανείς επιχειρηματίας, όσο κι αν επιθυμεί να μπει στον χώρο των media, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει με την άνεση που θα χρειαζόταν.

Πέρα από το ύψος των δανείων που θα πρέπει να φορτωθεί, θα χρειαστεί άμεσα τουλάχιστον 25 εκατομμύρια ευρώ για τα έξοδα του οργανισμού και τις αποπληρωμές των μισθών των απλήρωτων για μήνες υπαλλήλων του.

Υπό αυτές τις συνθήκες η κίνηση του Σταύρου Ψυχάρη να εμπιστευτεί στον Βασίλη Μουλόπουλο την τύχη του ΔΟΛ συνεχίζει να προκαλεί ερωτηματικά. Το ενδιαφέρον του κ. Σαββίδη, άλλωστε, θεωρείται πως είχε συζητηθεί κατά τη διάρκεια της μυστικής συνάντησης που φέρεται να είχαν οι κκ. Ψυχάρης και Μουλόπουλος με τον Νίκο Παππά, κατά την οποία ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να υπάρχει λύση στο πρόβλημα, με αναζήτηση, πιθανότατα, ενός νέου επενδυτή.

Οι τράπεζες επιθυμούν την εύρεση ενός επενδυτή που θα αναλάβει με ένα πολύ μικρότερο κούρεμα δανείων από αυτό που προτείνει ο κ. Σαββίδης. Αλλά γνωρίζουν πως τη συγκεκριμένη στιγμή είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Έτσι, αυξάνοντας την πίεση, αναμένεται να καταθέσουν άμεσα αίτηση για την υπαγωγή του ΔΟΛ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος Δένδια, προτείνοντας να αναλάβει την εκκαθάριση ως ειδικός διαχειριστής η εταιρεία Grant Thornton.

Ωστόσο, θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 με 3 μήνες για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες. Και αυτό το μεσοδιάστημα πολλά μπορούν να συμβούν.

Από την ημέρα διορισμού του, ο ειδικός διαχειριστής έχει προθεσμία 12 μηνών για να ολοκληρώσει την εκκαθάριση, ενώ με τον διορισμό του μπορεί να ξεκινήσει πλειοδοτικός διαγωνισμός για την πώληση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας που είναι σε καθεστώς εκκαθάρισης προκειμένου η εταιρεία να μην οδηγηθεί σε απαξίωση.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το σήριαλ της σωτηρίας του ΔΟΛ έχει ακόμα πολλά επεισόδια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τσίπρας σε Μητσοτάκη – Γεννηματά: “Έχω δεχθεί bulling από τον ΔΟΛ!” (video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΟΛ: Οι εργαζόμενοι απαντούν: “Μην κλείσουν οι εφημερίδες μας”

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στον αέρα η σωτηρία Μουλόπουλου στο ΔΟΛ! Υποβάλλεται αίτημα ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία άμεσα!