Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Ψηφίστε εδώ: Να μείνει το χρέος ή να μείνουν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα;

Κάθε μέρα που περνάει η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό απαξιώνεται όλο και περισσότερο. Υπό το βάρος του τελεσιγράφου των Βρυξελλών για το προσφυγικό, με την απειλή της εξόδου από τη Σένγκεν, τα μεγάλα ξένα μέσα ενημέρωσης τρολάρουν, διαρκώς, την Ελλάδα. Τελευταία περίπτωση οι Financial Times, που έγραψαν, προ ημερών, ότι «Η Ελλάδα θα πρέπει να ανταλλάξει το χρέος της με πρόσφυγες» και προσθέτει πως «Η υπερχρεωμένη και οικονομικά κατεστραμμένη χώρα αποτυγχάνει καθημερινά να φέρει εις πέρας αυτό το τεράστιο έργο (εννοώντας τη φύλαξη των συνόρων).

Επιπρόσθετα, στα παρατεταμένα πυρά που δέχεται η Αθήνα, έρχεται και το γκάλοπ που διεξάγουν οι Financial Times, μέσω του οποίου ρωτούν τους αναγνώστες τους αν πρέπει να διαγραφεί το ελληνικό χρέος με αντάλλαγμα τους πρόσφυγες. Μέχρι στιγμής, μάλιστα, το 55% απαντά θετικά στο ερώτημα που θέτει η βρετανική εφημερίδα, ενώ το 45% λέει «όχι».

Μπορείτε να ψηφίσετε εδώ

Αξίζει να σημειωθεί πως είχε προηγηθεί το δημοσίευμα των FT, το οποίο πρότεινε το… σφράγισμα των συνόρων της Ελλάδας και την παραμονή όσων μπαίνουν στο ελληνικό έδαφος σε καταυλισμούς που θα δημιουργηθούν στα νησιά! Αυτό, κατά την βρετανική εφημερίδα θα ήταν το αντάλλαγμα, για να διαγραφεί το δημόσιο χρέος της χώρας μας.