Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Έρευνα – ΣΟΚ: Φτωχός ένας στους τέσσερις Έλληνες – Οι περισσότεροι νέοι μένουν με τους γονείς τους!

Μπορεί να μειώνονται οι φτωχοί στην Ευρώπη, αλλά φαίνεται να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο στη χώρα μας… Σε κατάσταση φτώχειας ζούσε το 22,2% του πληθυσμού της Ελλάδας το 2015, έναντι 8,2% του πληθυσμού της ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Πιο συγκεκριμένα, η Eurostat έδωσε στη δημοσιότητα το ποσοστό του πληθυσμού της ΕΕ που στερείται βασικών καταναλωτικών αγαθών ή αδυνατεί να αντεπεξέλθει σε στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις. Βάσει αυτών των στοιχείων, το 2015 στην Ελλάδα ζούσαν σε κατάσταση ένδειας περίπου 2,37 εκατομμύρια άνθρωποι και συνολικά στην ΕΕ, 41 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ενώ στην ΕΕ το ποσοστό του πληθυσμού που ζει σε κατάσταση ένδειας άρχισε να μειώνεται από το 2012 και μετά (από 9,9% το 2012 σε 8,2% το 2015), στην Ελλάδα κατέγραψε αύξηση από 19,5% το 2012, σε 20,3% το 2013, 21,5% το 2014 και 22,2% το 2015.

Σε κατάσταση ένδειας βρίσκεται στην ΕΕ το 8,3% των νοικοκυριών με δύο ή περισσότερους ενηλίκους με παιδιά, το 6% των νοικοκυριών χωρίς παιδιά και το 17,3% των μονογονεϊκών οικογενειών.

Επιπρόσθετα, αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότεροι από τους μισούς νέους ζουν στο πατρικό σπίτι λόγω οικονομικής κρίσης. Αυτό προκύπτει από έρευνα της Eurostat η οποία δείχνει ότι στην Ελλάδα ο αριθμός των πολιτών, κυρίως νέων, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ζήσουν μόνοι τους εκτοξεύτηκε από το 2010 και μετά.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η χώρα μας βρίσκεται στη τρίτη θέση με 51,6%, όσον αφορά το ποσοστό των νέων μεταξύ 25 και 34 χρονών που μένουν στο πατρικό τους. Στη πρώτη θέση βρίσκεται η Σλοβακία με 56,6%, στην δεύτερη η Βουλγαρία με 52,8%, ενώ στην τελευταία θέση η Δανία με μόλις 1,8%. Το ποσοστό όσων μένουν στο πατρικό τους και είναι 18-34 ετών αγγίζει το 63,5%.

Ακόμα, το υψηλότερο ποσοστό των ανέργων νέων που εξακολουθούν να μένουν με την οικογένειά τους βρίσκεται στην Ελλάδα, την Ιταλία, Σουηδία και Ιρλανδία, ενώ δεν μένουν στο πατρικό τους ούτε σε περιόδους ανεργίας οι Ολλανδοί, οι Αυστριακοί, οι Λετονοί, οι Κύπριοι, οι Δανοί.

Εργαζόμενοι που συνεχίζουν να ζουν στην πατρική στέγη είναι κυρίως οι Μαλτέζοι, οι Αυστριακοί, οι Βούλγαροι, οι Λετονοί, οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί και οι Έλληνες, ενώ λιγότεροι σ’ αυτή την κατηγορία είναι οι Γάλλοι, οι Φινλανδοί, οι Δανοί, οι Βέλγοι, οι Λουξεμβούργιοι και οι Κύπριοι.

Διαβάστε ακόμα: 

http://www.mononews.gr/epiase-pato-i-ellada-stis-online-polisis/38345