Στην απόσυρση των επίμαχων τροπολογιών του υπουργείου Εργασίας αναφορικά με τον συνδικαλιστικό νόμο και τις απεργίες, προέβη η πολιτική του ηγεσία, μετά τις αντιδράσεις των συνδικάτων.

Οι τροπολογίες, οι οποίες περιέχονταν σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, αφορούσαν το  ποσοστό της απαρτίας για συζήτηση και λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας στις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων σωματείων, την αποζημίωση για εργατικά ατυχήματα με ευθύνη του εργοδότη και τον προγραμματισμό και την παροχή εργασίας του προσωπικού των ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προτίθεται να καταθέσει εκ νέου, σε επόμενο νομοσχέδιο, τις τροπολογίες, έπειτα από νομοτεχνικές βελτιώσεις και θετικές τροποποιήσεις στις προβλέψεις τους.

Με την εκ νέου κατάθεση των τροπολογιών, θα δοθεί ο χρόνος για ευχερέστερη συζήτηση του περιεχομένου τους στο Κοινοβούλιο, ώστε να μην υπάρχουν προσχηματικές ενστάσεις επί της διαδικασίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αναφέρεται ακόμη στο τηλεγράφημα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται πως η τροπολογία που κατατέθηκε νωρίτερα προέβλεπε την δυνατότητα κήρυξης απεργίας μόνο όταν είναι σύμφωνο το 50%+1 των μελών της Γενικής Συνέλευσης. Η τροπολογία προκάλεσε τις αντιδράσεις του ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Το ΠΑΜΕ κάλεσε σε συλλαλητήριο την Τρίτη στις 12:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ η  ΑΔΕΔΥ, κήρυξε πανελλαδική στάση εργασίας για την Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στη Βουλή η τροπολογία για τις διαδικασίες κήρυξης απεργίας – Τι αλλάζει