• Big Story

    Αλέξης Τσίπρας: Τα μέτρα θα εφαρμοστούν μόνο αν υπάρχει συμφωνία για το χρέος

    Τσίπρας


    Με μια συνολική δέσμη μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους επιθυμεί να συνδέσει τώρα την εφαρμογή – μετά το 2019- των νέων μέτρων ο Αλέξης Τσίπρας.

    «Είναι η πρώτη φορά που δεν εφαρμόζουμε μέτρα, περιμένοντας να μας δώσουν κάτι μετά, αλλά το αντίστροφο. Θα κλείσει η συμφωνία, θα ψηφίσουμε μέτρα και αντίμετρα, τα οποία θα εφαρμοστούν μετά το 2019 -και αυτό μόνο εάν, εν τω μεταξύ, υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα για το χρέος και έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής»

    Την ίδια ώρα, πάντως, ο πρωθυπουργός θεωρεί πως σύντομα θα υπάρξει λύση στο θέμα της καθυστέρησης της διαπραγμάτευσης. Μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, εμφανίστηκε ευδιάθετος και με διάθεση για χιούμορ για το θέμα. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον θα υπάρξει συμφωνία εντός του μηνός, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Ναι, θα έχουμε, αλλά ό,τι και να σας πω είναι Πρωταπριλιά, ό,τι και να σας πω δεν θα με πιστέψετε».

    Από την άλλη, στο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να κάνουν λόγο για πιέσεις που αποβλέπουν στη φθορά της κυβέρνησης, πάνω στην οποία αποδίδουν την εμπλοκή με τους εκπροσώπους των θεσμών. Στην συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας τα μέλη ενημερώθηκαν ενώ όλα τα άλλα εκκρεμή θέματα φαίνεται πως είχαν κλείσει, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επανέφερε το θέμα της περικοπής των συντάξεων.

    Πιο συγκεκριμένα, ενώ είχε αποφασιστεί οι περικοπές των συντάξεων να ανέρχονται στο 20% για το 2019, την τελευταία στιγμή, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ζήτησε το ποσοστό να ανέβει στο 35%. Ενέπλεξε μάλιστα σε αυτή την ιστορία και το ΔΝΤ, το οποίο έσπευσε να υιοθετήσει τις απόψεις Σόιμπλε.

    Τα μέλη της ΠΓ ενημερώθηκαν από τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και Ενέργειας-Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση. Όλα πήγαν πολύ καλά είπε, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Όχι απλώς καλά, άριστα, δήλωσε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, Συμφωνήσαμε σε όλα, ανέφερε ο βουλευτής Νίκος Φίλης.

    Με ανακοίνωσή της, αμέσως μετά, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε σαφές ότι η ελληνική πλευρά δεν θα υποχωρήσει στη διαπραγμάτευση, ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο και της «εγχώριας» όπως είπε, «συμμαχίας των προθύμων», η οποία «θέλει την πτώση της κυβέρνησης».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλέξης Τσίπρας: Θα έχουμε συμφωνία αλλά είναι Πρωταπριλιά και δε θα με πιστέψετε!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα Δημοκρατία: ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας συνεχίζουν το θέατρο του παραλόγου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άγρια επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Αλέξη Τσίπρα: «Είναι προδότης και ξεφτίλας!»

     



    ΣΧΟΛΙΑ