ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Καταζητούμενος των διωκτικών αρχών είναι εδώ και λίγες ώρες ο Γάλλος τραπεζίτης Ζαν Κλωντ Όσβαλντ. Το μεσημέρι ο κατηγορούμενος για μίζες σε εξοπλιστικά και συμβάσεις της Siemens “έσπασε” το βραχιολάκι ηλεκτρονικής επιτήρησης και εξαφανίστηκε!
Γύρω στις 12.50 το μεσημέρι, ο Όσβαλντ επέστρεψε συνοδεία αστυνομικών στο σπίτι του από τα δικαστήρια. Στις 13.56 σήμανε συναγερμός στην εταιρεία που παρακολουθεί τα ηλεκτρονικά συστήματα επιτήρησης. Ο Όσβαλντ είχε καταστρέψει τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού που φορούσε, έφυγε από το σπίτι του και έκτοτε παραμένει άφαντος.
Από το Νοέμβριο του 2016, ο τραπεζίτης, υπόδικος για μίζες σε εξοπλιστικά και στη Siemens, βρισκόταν εκτός φυλακής καθώς το Συμβούλιο Εφετών είχε αντικαταστήσει την προσωρινή του κράτηση με κατ’ οίκον περιορισμό και ηλεκτρονική επιτήρηση. Του επέτρεπε να παρουσιάζεται μόνο στα δικαστήριο όπου εκδικάζονται οι υποθέσεις του και πάντα συνοδεία αστυνομικών.
Ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ δικάζεται αυτή την περίοδο για 5 διαφορετικές υποθέσεις. Σε όλες κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από μίζες.
Δικάζεται εκτός από τη Siemens (η δίκη έχει φτάσει στη φάση των απολογιών), για 4 συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων. Μεταξύ αυτών, η προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρία WEGMANN, η προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρία Ericssson και τη βραζιλιάνικη Embraer αλλά και τα υποβρύχια. Η τελευταία υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο των αγορεύσεων των δικηγόρων.
Έκπληκτος από την απόφαση του Όσβαλντ να αποδράσει δηλώνει ο δικηγόρος του Χριστόφορος Καπαρουνάκος, ιδίως όπως λέει «ενόψει της αναμονής έκδοσης απόφασης για την υπόθεση των υποβρυχίων η οποία αναμένεται να έχει θετική έκβαση για αυτόν».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άδωνις, ο «Ρομπέν των ασθενών»: Ασχολείται με τα προβλήματα και τα λύνει – Αρθρο παρέμβαση
- Προμηθευτές: Να πληρώνει ο ΔΕΔΔΗΕ τις παραπάνω απώλειες δικτύου- Στο 18% το 2022, επιπλέον 200 εκ. χαράτσι
- Θετικά υποδέχτηκαν οι Αγορές τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου, αλλά ο πλανήτης αγωνιά
- Οινοποιία Τσάνταλη: Από τα σαλόνια του Κρεμλίνου στην πτώχευση