Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Άδεια τα ταμεία! Ακόμα πιο μακριά η εκταμίευση της δόσης μετά την επιστολή Τσακαλώτου

Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών

Ευκλείδης Τσακαλώτος. Υπουργός Οικονομικών

Παρά την συμφωνία που υπήρξε, μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, για την αξιολόγηση στο τελευταίο Eurogroup που έδωσε τελικά το πράσινο φως στην εκταμίευσης ποσού ύψους 10,3 δισ. η επιστολή που φέρεται να απέστειλε στους δανειστές ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πρόκειται να προκαλέσει καθυστερήσεις στην εκταμίευση, σύμφωνα με το Reuters.

Στην εν λόγω επιστολή δια χειρός Τσακαλώτου, η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε στους δανειστές της ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει κάποιες από τις επιπλέον αλλαγές που της ζήτησαν, με τρεις πηγές του ειδησεογραφικού πρακτορείου να επιβεβαιώνουν αυτή την κίνηση.

«Αν αυτό επαληθευτεί, μπορεί να καθυστερήσει περαιτέρω την εκταμίευση των χρημάτων που έχει απελπιστική ανάγκη η Αθήνα, για να αποπληρώσει δάνεια του ΔΝΤ τον Ιούνιο και ομόλογα της ΕΚΤ τον Ιούλιο, αλλά και τις αυξημένες ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου», αναφέρει το Reuters.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε καμία ουσιαστική αλλαγή. Αλλά θα συνεχίσουμε με τις τεχνικές τροποποιήσεις που συζητήθηκαν. Κάποιες από αυτές είναι σωστές», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.