• Big Story

    Αχτσιόγλου: Αποτυχημένη η πρώτη απόπειρα συνεννόησης με τους Θεσμούς – Δεν τα βρίσκουν στις ομαδικές απολύσεις

    • NewsRoom


    Με άδεια χέρια έφυγε από την πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τα κλιμάκια η νέα υπουργός Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου.

    Πιέσεις από τις Βρυξέλλες δέχεται το οικονομικό επιτελείο για μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, το ασφαλιστικό και την επιδοματική πολιτική συνοδευόμενες από τις γνωστές επικρίσεις για την «παλιά στρεβλή κατάσταση» που οδήγησε τη χώρα στα Mνημόνια.

    Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα 15 Νοεμβρίου, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου με τους δανειστές και τη «σιδηρά κυρία» του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, εκφράστηκε ισχυρή αντίθεση προς τους δανειστές για οποιαδήποτε αλλαγή του ορίου των ομαδικών απολύσεων.

    Υπενθυμίζεται ότι οι δανειστές και ειδικά το ΔΝΤ ζητούν αύξηση του ορίου απολύσεων από 5 σε 10% μηνιαίως.

    Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας υποστήριξε τεκμηριωμένα ότι το ελληνικό δίκαιο είναι πλήρως συμβατό με της ΕΕ σε σχέση με τις ομαδικές απολύσεις.

    Με βάση τις ίδιες πηγές, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επέμεινε στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα, με στόχο να αποκτήσουν ουσιαστικό περιεχόμενο οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

    Όλα αυτά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που βρίσκεται στον 7ο χρόνο ύφεσης σημαίνουν ότι κάθε επιχείρηση μπορεί να επικαλεστεί πρόβλημα και να απολύσει όποιους και όσους εργαζόμενους επιθυμεί χωρίς κανένα όριο.

    Ωστόσο όλοι ελπίζουμε στη σημερινή νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τα τεχνητά κλιμάκια το κλίμα να ανατραπεί υπέρ της χώρας μας.



    ΣΧΟΛΙΑ