• AUTO

    Το σπίτι των ονείρων σας!

    Porsche


    Το Barnhouse Box είναι ένας χώρος αφιερωμένος στην Porsche 911 S 2.7 Targa (G-Series) του Δανού αρχιτέκτονα Bruno Jakobsen.

    Ο Bruno Jakobsen πέρασε έναν χρόνο μελετώντας το φως σε ένα σημείο για να πετύχει τον τέλειο φωτισμό.

    Το σπίτι των ονείρων βρίσκεται μέσα στην καρδιά μιας πράσινης όασης από μεγάλα σε ηλικία δέντρα, καταπράσινα λιβάδια και πυκνούς θάμνους στην άκρη του Randers, ενός παραθαλάσσιου χωριού με πληθυσμό 64.000 κατοίκων. Και το Barnhouse Box είναι ένας χώρος αφιερωμένος στην Porsche 911 S 2.7 Targa (G-Series) του αρχιτέκτονα, που ολοκληρώθηκε μόλις πρόσφατα.

    Για περίπου ένα χρόνο, ο σχεδιαστής και αρχιτέκτονας παρατηρούσε πώς συμπεριφέρεται το φως στο δάσος ώστε να βρει ένα ηλιόλουστο σημείο σε πολλά μέρη. Η οικογένεια απολαμβάνει να περνάει χρόνο στην αυλή.

    Porsche

    Το Barnhouse Box είναι διακοσμημένο με πολλά αναμνηστικά της Porsche. Ο ήλιος του πρωινού λούζει τη σπορ σιλουέτα, όλα στο Barnhouse Box είναι εμπνευσμένα από το κλασικό αυτοκίνητο του 1974. Ο Jakobsen, που γεννήθηκε το 1976, τονίζει ότι το vintage στερεοφωνικό του σύστημα είναι ίδιας ηλικίας (50) με την 911.

    Οι μεγάλες, φωτισμένες επιγραφές της μάρκας περιβάλλουν το δωμάτιο με ένα ζεστό φως, τονίζοντας τους τοίχους που είναι διακοσμημένοι με τιμόνια και πυροσβεστήρες της Porsche, έναν τροχό Fuchs και το τεράστιο πίσω σπόιλερ μιας Porsche 911 Turbo (930).

    Porsche

    Ο σχεδιαστής και αρχιτέκτονας δημιούργησε το σπίτι των ονείρων του στη γενέτειρά του τη Δανία. Απομονωμένος στη μέση της φύσης και εντούτοις ακολουθούμενος από μια αυξανόμενη κοινότητα θαυμαστών.

    Είναι σαν τα δύο μοντέλα Porsche του να ήταν φτιαγμένα για αυτό το γραφικό περιβάλλον. Ο Jakobsen έχει την 911 του για περισσότερα από δέκα χρόνια και θυμάται με νοσταλγία πώς η κόρη του, Silje, και ο γιος του, Tristan, (τώρα 17 και 14 ετών) κοιμόταν ο ένας πάνω στον άλλον στο πίσω κάθισμα κατά τη διάρκεια των πιο μεγάλων διαδρομών.

    Ίσως γι’ αυτό οι δύο έχουν αναπτύξει τέτοιο πάθος για τη μάρκα με έδρα το Zuffenhausen. Αν και χρειάστηκε λίγο περισσότερος χρόνος για τη σύζυγό του, Dorte, ώστε να αισθανθεί το μικρόβιο της Porsche. Τώρα απολαμβάνει να κάνει βόλτες με το σπορ αυτοκίνητο μόνη της.

    Porsche

    Ο Bruno Jakobsen απέκτησε και ένα ακόμη όχημα για το νέο περιβάλλον, μια Porsche Junior του 1960, η οποία ανακατασκευάστηκε πλήρως από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη και κρατάει συντροφιά στην Targa στο διπλανό εργαστήριο τα τελευταία δύο χρόνια.

    Η Porsche κατασκεύαζε τρακτέρ από το 1950 έως το 1963 σε συνεργασία με διαφορετικές εταιρείες. Ο Jakobsen φορά τις φόρμες που αγόρασε μόνο για τον σκοπό αυτό κάθε φορά που βγάζει τον τρακτέρ, κάτι που συνήθως κάνει απλώς για διασκέδαση.

    Porsche

    Η φύση τριγυρίζει το σκανδιναβικό ξυλόσπιτο, το οποίο είναι χαρακτηριστικό του έργου του σχεδιαστή. Οπτικοί άξονες σε όλο το σπίτι παρέχουν θέα στο πράσινο έξω. Η οικογένεια Jakobsen απολαμβάνει να περνάει χρόνο έξω ούτως ή άλλως.

    Έξω έχουν ένα ντους, μια μικρή πισίνα και μια σάουνα, σχεδόν όλα είναι φτιαγμένα από ξύλο. «Η φύση και το ξύλο – αυτός είναι ο κόσμος μου», λέει ο Jakobsen, ο οποίος περιγράφει το στυλ του ως «νέα σκανδιναβική» αρχιτεκτονική. «Το ξύλο φθείρεται με τον χρόνο. Γερνάει. Και αυτό είναι ακριβώς αυτό που το κάνει το ιδανικό υλικό. Η ζωή αφήνει πάντα ένα σημάδι.» Του αρέσει ιδιαίτερα να χρησιμοποιεί τον καναδικό κόκκινο κέδρο, ο οποίος γίνεται ασημί με τον χρόνο.

    «Η Porsche κατασκευάζει οχήματα που είναι φτιαγμένα για να χρησιμοποιούνται. Δεν είναι μόνο για να τα κοιτάζεις και να τα αποθηκεύεις στο γκαράζ.»

    Πιστός στα λόγια του, μπαίνει στο 911 S 2.7 Targa ανοίγει την οροφή και οδηγεί στον ήλιο.

    Διαβάστε επίσης:

    Auto Athina: Τα αστέρια της Έκθεσης!

    Το νέο Peugeot 5008 στην Ελλάδα!

    Τα ρεκόρ της… Στακόρ και το disaster story της οικογένειας Κορτέση



    ΣΧΟΛΙΑ