Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
AUTO

Tesla Model Y: Διαθέσιμο και σε 7θέσια διαμόρφωση!

Η Tesla λανσάρει στην Ευρώπη μια επιπλέον διαμόρφωση καμπίνας στο Model Y: την 7θεσια.

Το Model Y σχεδιάστηκε εξαρχής για οικογενειακό SUV, προσφέροντας υψηλό επίπεδο ευελιξίας. Με ικανοποιητικό χώρο για φορτίο και δυνατότητα ρυμούλκησης έως 1.600kg, το Model Y ταιριάζει σε πολυμελείς οικογένειες.

Με την εισαγωγή της επιλογής 7θέσιου στην Ελλάδα, προσφέρεται επιπλέον προσαρμοστικότητα και ευελιξία όσον αφορά στις μετακινήσεις όλων των μελών της οικογένειας, των φίλων, καθώς και του απαιτούμενου εξοπλισμού. Σε σύγκριση με ένα 5θέσιο Model Y, αυτή η νέα διαμόρφωση καμπίνας προσφέρει μια τρίτη σειρά καθισμάτων με δύο καθίσματα στραμμένα προς τα εμπρός, τα οποία αναδιπλώνονται πλήρως για μέγιστο χώρο αποθήκευσης.

Η πρόσβαση στην τρίτη σειρά είναι εύκολη χάρη στα κουμπιά εισόδου που υπάρχουν στο πίσω μέρος του καθίσματος της δεύτερης σειράς.

Όταν πατηθούν, η δεύτερη σειρά γλιστρά προς τα εμπρός και αναδιπλώνεται, επιτρέποντας εύκολη είσοδο και έξοδο.

Αφού καθίσουν, οι επιβάτες της τρίτης σειράς έχουν άνετο χώρο για το κεφάλι χάρη στη θέση τους κάτω από το πίσω τζάμι και μπορούν να φορτίζουν τις κινητές συσκευές τους, χάρη σε δύο πρίζες USB-C.

Το 7θέσιο Model Y έχει χωρητικότητα φορτίου έως και 2.040 λίτρα.

Σχεδιασμένο από την αρχή ως ηλεκτρικό όχημα, αξιοποιεί την απουσία του όγκου του θερμικού κινητήρα και του ρεζερβουάρ καυσίμου για να παρέχει χώρο αποθήκευσης 117 λίτρων κάτω από το μπροστινό καπό και 363 λίτρων πίσω από την τρίτη σειρά.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και με 7 επιβάτες που κάθονται άνετα στην καμπίνα, οι ιδιοκτήτες μπορούν να χωρέσουν 2 βαλίτσες στον χώρο αποσκευών και 2 μεγάλες τσάντες εμπρός. Εφόσον η τρίτη σειρά αναδιπλωθεί πλήρως, υπάρχουν 753 λίτρα διαθέσιμα για εύκολη τοποθέτηση καροτσιών, ογκωδών αντικειμένων.

Η επιλογή 7θέσιου είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στην έκδοση Long Range με τετρακίνηση.

Το 7θέσιο Model Y Long Range με τετρακίνηση, το οποίο κατασκευάζεται στο Βερολίνο έχει πρόσβαση στο δίκτυο Supercharger της Tesla, αυτονομία 533km (WLTP) και αποδοτικό σύστημα μετάδοσης κίνηση.

Το Model Y είναι, επίσης, πολύ πιο προσιτό από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι: λαμβάνοντας υπόψη τα κίνητρα, την εξοικονόμηση καυσίμου και την ελάχιστη συντήρηση, το κόστος κατοχής ενός Model Y προσεγγίζει εκείνο των λιγότερο premium οχημάτων που προορίζονται για το ευρύ καταναλωτικό κοινό. H τιμή ξεκινά από 52χ. ευρώ για ένα όχημα με επιτάχυνση από 0-100km/h σε 5.0sec και τελική 217km/h.

Οι πρώτες παραδόσεις του 7θέσιου Model Y Long Range με τετρακίνηση σε πελάτες στην Ευρώπη θα γίνουν αργότερα αυτό το τρίμηνο.

 

Διαβάστε επίσης:

Tesla Model 3 με αυτονομία 700km!

Δείτε από κοντά το Tesla Cybertruck

Η Alfa Romeo Junior στην Ελλάδα!