Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
AUTO

Tesla: Ανακοινώθηκαν οι νέες τιμές για τις τρεις εκδόσεις του Cybertruck

Cybertruck

Cybertruck της Tesla

Μια σειρά από λεπτομέρειες γύρω από το Cybertruck της Tesla αποκάλυψε σε εκδήλωση στο Ώστιν o Elon Musk, την ώρα που η εταιρεία αποκάλυψε στην ιστοσελίδα της τις νέες τιμές για τις τρεις εκδόσεις του οχήματος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Musk, το Cybertruck θα μπορούσε να ρυμουλκήσει βάρος πάνω από 11.000 λίβρες, να επιταχύνει από 0 έως 60 μίλια την ώρα σε 2,6 δευτερόλεπτα και θα διαθέτει ένα χώρο αποθήκευσης μήκους έξι πόδια και πλάτους τέσσερα πόδια. Ο Μασκ πρόσθεσε ότι το όχημα θα «αλλάξει την εμφάνιση των δρόμων» και ότι «το μέλλον μοιάζει τελικά με το μέλλον».

Με βάση την ιστοσελίδα της Tesla, η εταιρεία θα πουλά το βασικό μοντέλο της πισωκίνητης έκδοσης του Cybertruck για περίπου 60.990 δολάρια, ενώ η έκδοση «Cyberbeast» θα πωλείται για 99.990 δολάρια. Οι παραδόσεις και για τις δύο εκδόσεις θα ξεκινήσουν το επόμενο έτος.

Η Tesla σχεδιάζει επίσης να πουλήσει μια τετρακίνητη έκδοση του Cybertruck για 79.900 δολάρια από το 2025, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας.

Το βασικό μοντέλο με πισωκίνητο Cybertruck αναμένεται να έχει μπαταρία εμβέλειας 250 μιλίων και να επιταχύνει από 0 έως 60 μίλια την ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα, και το τετρακίνητο Cybertruck αναμένεται να έχει αυτονομία 340 μιλίων και 0 στα 60 μίλια την ώρα σε 4,1 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 112 μίλια την ώρα. Το υψηλότερου επιπέδου Cyberbeast θα είχε την ταχύτερη επιτάχυνση και εμβέλεια 320 μιλίων, εκτιμάται, με τελική ταχύτητα 130 μίλια την ώρα.

Η Tesla αποκάλυψε για πρώτη φορά το Cybertruck τον Νοέμβριο του 2019 . Προηγουμένως είχε πει ότι η παραγωγή του οχήματος θα ξεκινήσει το 2021 και το φορτηγό θα πωλούσε στην αρχική τιμή των 39.900 δολάρια, για μια έκδοση με κίνηση στους πίσω τροχούς και περίπου  69.000 δολάρια για μια έκδοση τριών κινητήρων υψηλότερων προδιαγραφών.

Ενώ η Tesla αποκάλυψε το σχέδιο Cybertruck το 2019, ξεκίνησε την πρώιμη παραγωγή Cybertruck μόλις τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

Οι μετοχές της Tesla έκλεισαν με πτώση την Πέμπτη κατά περίπου 2%.

Διαβάστε επίσης

Λευκός Οίκος: Καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στην Ιερουσαλήμ

Πετρέλαιο: Βουτιά 2,4% για το WTI παρά τις εθελοντικές μειώσεις παραγωγής από τον OPEC+

ΗΠΑ: Aνησυχία για τη συγκέντρωση κεφαλαίων από τη Χαμάς στην Τουρκία