Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
AUTO

Στην Κύθνο με το MG ZS

Δυνατά του σημεία οι χώροι, το ύψος από το έδαφος, η δυναμική εμφάνιση, το σύγχρονο εσωτερικό και η προσιτή τιμή του.

Η MG στη νέα της μορφή δείχνει να προσαρμόζεται στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς όπου 2 στους 3 αγοραστές επιλέγουν SUV. Το MG ZS είναι το μικρότερο SUV της εταιρίας και τοποθετείται στην κατηγορία Β, όπου και ο σημαντικότερος όγκος πωλήσεων. Είχαμε την ευκαιρία να το ταξιδέψουμε, στην όμορφη Κύθνο, όπου διαπιστώσαμε πως αποτελεί πολύ καλή επιλογή για τους κακοτράχαλους χωματόδρομους και τους στενούς δρόμους του νησιού. Είναι επιβλητικό, προσδίδει κύρος, διαθέτει μοντέρνα σχεδίαση και τραβάει τα βλέμματα. Το εμπρόσθιο μέρος χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη μάσκα με το έμβλημα της εταιρίας να δεσπόζει στη μέση ενώ τα φωτιστικά σώματα led, προσδίδουν μια επιθετική αλλά συγχρόνως εκλεπτυσμένη εμφάνιση.

Προβολείς ομίχλης και προστατευτική ποδιά στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα δεικνύουν εκτός δρόμου διαθέσεις. Λεπτομέρειες χρωμίου, ράγες οροφής, ζάντες αλουμινίου «Tomahawk» 17″, μεγάλοι θόλοι, διακριτική αεροτομή σα συνέχεια της οροφής και δυναμικές γραμμές στα φτερά και στις πόρτες. Πίσω διαιρούμενα φωτιστικά σώματα led στο ίδιο μοτίβο με τα εμπρός, ενώ ξανά στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα, υπάρχει προστατευτική ποδιά με αεροδυναμική διαμόρφωση.

Το εσωτερικό του MG ZS συνδυάζει την ποιότητα κατασκευής με την εργονομία. Οι επιβάτες απολαμβάνουν άνετα δερμάτινα καθίσματα με υποστήριξη, ενώ ο χώρος είναι αρκετός τόσο για τους εμπρός όσο και για τους πίσω επιβάτες (χωράνε τρεις ενήλικες), δίνοντας την αίσθηση πως βρισκόμαστε σε μεγαλύτερης κατηγορίας αυτοκίνητο. Το δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι με τις ανατομικές λαβές στην θέση του αντίχειρα ξεχωρίζει. Διαθέτει δε, όλα τα κουμπιά για τις απαραίτητες λειτουργίες κατά την διάρκεια του ταξιδιού. Μέσω αυτών δύναται να επιλεγούν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ταξιδιού στην οθόνη του ψηφιακού πίνακα οργάνων με στυλ και απλότητα.

Η κεντρική κονσόλα φιλοξενεί μια οθόνη αφής 10,1″ για το σύστημα ψυχαγωγίας, υποστηρίζοντας ενσύρματα  Apple Car Play και Android Auto, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση σε λειτουργίες πλοήγησης, μουσικής και επικοινωνίας, με την απόκριση να επιδέχεται βελτίωσης (επίκειται αναβάθμιση). Διαθέτει δύο θύρες usb εμπρός και δύο στις πίσω θέσεις. Υπάρχουν αεραγωγοί του συστήματος κλιματισμού και στα πίσω καθίσματα για την άνεση των επιβατών.

Το ηχητικό σύστημα  διαθέτει έξι ηχεία που ικανοποιούν και τους φανατικούς της μουσικής. Επιπλέον υπάρχουν, κόκκινες ραφές στο ταμπλό, στις πόρτες και στα καθίσματα, πανοραμική ανοιγόμενη οροφή και σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί (keyless entry). Όλα αυτά δημιουργούν ατμόσφαιρα ώστε οι μετακινήσεις να είναι απολαυστικές, ευάερες, ευήλιες και απροβλημάτιστες. Ο χώρος αποσκευών στα 448 lt εξυπηρετεί άνετα τις ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειας χωρίς συμβιβασμούς.

O τρικύλινδρος κινητήρας 1.0lt, υπερτροφοδοτούμενος, κινεί τους εμπρός τροχούς, αποδίδει 111 PS και έχει μέγιστη ροπή 160 Nm. Συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, που διαθέτει μακριά κλιμάκωση. Σε ανηφόρες με ανοιχτό το κλιματιστικό χρειάζονταν να κατεβάσουμε μία σχέση ενώ κάποιες φορές στα ανηφορικά πέταλα από τα Λουτρά, στην Χώρα της Κύθνου χρειάστηκε να επιλέξουμε την 1η σχέση στο κιβώτιο. Οι επιδόσεις του δεν απογοητεύουν, ούτε ενθουσιάζουν, ενώ μες την πόλη και σε αυτοκινητόδρομους κινείται σχετικά άνετα καθώς συνεπικουρεί και το μικρό του βάρος στα 1.259 kg. Χάρη και στη συνεχή χρήση του κλιματισμού ένεκα των ημερών, η κατανάλωση παρέμεινε πάνω από τα 8lt/100km.

Το MG ZS σε κερδίζει με την εμφάνισή του, όμως κάνει την διαφορά με τις άνετες και ξεκούραστες μετακινήσεις. Η λειτουργία της ενδοτικής ανάρτησης είναι ταιριαστή με τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Η εμπειρία που είχαμε στον χωματόδρομο που διανύσαμε για  να επισκεφτούμε την πιο φημισμένη παραλία της Κύθνου, την Κολώνα, μας έκανε να εκτιμήσουμε την μεγάλη απόσταση του ZS από το έδαφος, ενώ ο τρόπος που απορροφούσε τις ανωμαλίες του δρόμου μας εξέπληξε θετικά. Η απόσβεση γίνεται αθόρυβα, ενώ οι κλίσεις είναι περιορισμένες με το σύστημα διεύθυνσης να κάνει τη δουλειά του χωρίς να προβληματίζει. Ο οδηγός αισθάνεται σιγουριά, ενόσω οι υπόλοιποι επιβάτες απολαμβάνουν τη διαδρομή. Τα φρένα είναι πάντα «ετοιμοπόλεμα» και αντέχουν σε συνθήκες πίεσης.

Στους τομείς της τεχνολογίας και των συστημάτων ασφαλείας – υποβοήθησης του οδηγού, το ZS διαθέτει όλα τα απαραίτητα. Επόπτευση τυφλού σημείου με ένδειξη στους εξωτερικούς καθρέπτες, σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών, υποβοήθηση εκκίνησης σε ανωφέρεια, υποβοήθηση πέδησης έκτακτης ανάγκης, σύστημα σταθεροποίησης ταχύτητας, κάμερες 360ο, είναι μερικά από τα συστήματα που διευκολύνουν τον οδηγό και τα εκτιμούμε στα σύγχρονα αυτοκίνητα.

Μες την πόλη είναι αρκετά ευέλικτο, εσωτερικά νιώθεις πως έχει γίνει βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων χώρων ενώ παράλληλα οι εξωτερικές του διαστάσεις δεν προβληματίζουν, διατηρώντας μια ισορροπία την οποία εκτιμούμε. Το MG ZS αποτελεί επιλογή για όσους αναζητούν ένα οικονομικό και κομψό SUV που δεν υστερεί σε τεχνολογία και άνεση. Με την μοντέρνα σχεδίασή του, την ευρυχωρία του και τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας, ξεχωρίζει στην κατηγορία του και αποσκοπεί να προσελκύει τόσο τους νέους όσο και τους οικογενειάρχες οδηγούς.

Δέλεαρ η τιμή του, ξεκινά από τα 18.950€ για την έκδοση Exclusive, 20.550€ για την έκδοση Luxury, 23.950€ για την έκδοση Luxury pack. Το αυτοκίνητο δοκιμής έφτανε τα 25.150€ (έκδοση Luxury plus). Επιπλέον υπάρχει επιλογή αυτόματου και χειροκίνητου κιβωτίου ανάλογα την έκδοση, ενώ διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση καλύπτοντας τις ανάγκες των περισσότερων υποψήφιων αγοραστών. Στην κατηγορία του καλείται να αντιμετωπίσει τα: Toyota Yaris Cross, Peugeot 2008, Hyundai Kona,  Nissan Juke, Renault Captur, Mitsubishi ASX. To MG ZS προσφέρει καλή αναλογία ποιότητας-τιμής, σας προτείνουμε να το αξιολογήσετε αν ψάχνετε όχημα στην κατηγορία.

Τεχνικά χαρακτηριστικά MG ZS Luxury pack 1.0T

Κυβισμός: 999 cc

Ισχύς: 111 PS

Ροπή: 160 Nm

Κίνηση: Στους εμπρός τροχούς

Κιβώτιο: Χειροκίνητο 6 σχέσεων

Μήκος/Πλάτος/Ύψος: 4.323/ 1.809/ 1.653mm

Μεταξόνιο: 2.580mm

Χώρος αποσκευών: 448 lt

Βάρος: 1.259 kg

Επιτάχυνση 0-100km/h: 11,2 sec

Τελική ταχύτητα: 180 km/h

Μέση κατανάλωση δοκιμής: 8,4 lt/100km

Εκπομπές CO2: 149 gr/km

Τέλη κυκλοφορίας: 104 ευρώ

Τιμή: από 18.950 ευρώ

Διαβάστε επίσης

Πέρασε την Πράσινη Κόλαση σε 444 sec (video)!