• AUTO

    Στην Ελλάδα το νέο Skoda Kodiaq!

    Skoda Kodiaq

    Skoda Kodiaq


    Το νέο Skoda Kodiaq με τιμές από 38.000 έως 50.000 ευρώ, εκδόσεις βενζίνης, πετρελαίου και επαναφορτιζόμενες, μήκος 4.76m, 5θεσια ή 7θεσια διαμόρφωση.

    Παρουσιάστηκε χτες στην λίμνη της Βουλιαγμένης το νέο Skoda Kodiaq 2ης γενιάς.

    Είχαμε την ευκαιρία να συμπληρώσουμε πίσω από το τιμόνι του και τα πρώτα χιλιόμετρα, αποκομίζοντας θετικές εντυπώσεις από ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο για οικογενειάρχες.

    Η δεύτερη γενιά διαθέτει νέο σχεδιασμό, αυξημένη βιωσιμότητα και νέες τεχνολογίες.

    Εξωτερικά τα φωτιστικά σώματα LED Matrix και η μάσκα με την οριζόντια φωτεινή λωρίδα τραβούν αμέσως την προσοχή, ενώ στο εσωτερικό τα ανακυκλωμένα υφάσματα και το δέρμα που επεξεργάζονται με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο αντικατοπτρίζουν την έμφαση στη βιωσιμότητα.

    Εκτός από τη νέα δομή της γκάμας με συγκεκριμένα εσωτερικά πακέτα σχεδίασης και προαιρετικά πακέτα εξοπλισμού, το Kodiaq διαθέτει μια νέα φιλοσοφία εσωτερικού.

    Skoda Kodiaq

    Με τη δεύτερη γενιά του Kodiaq, η Škoda βελτίωσε περαιτέρω τη στιβαρή και ελκυστική σχεδίαση του SUV της, δίνοντάς του μια πιο δυναμική εμφάνιση. Μαζί με τους νέους θόλους των τροχών, το νέο λογότυπο της μάρκας στο καπό και τα γράμματα στην πίσω πόρτα που συνάδουν με το νέο corporate identity της μάρκας, τραβούν αμέσως τα βλέμματα.

    Η στιβαρή εμφάνιση ενισχύεται περαιτέρω από το νέο μοναδικό φινίρισμα Unique Dark Chrome.

    Οι προβολείς LED Matrix και η μάσκα με την οριζόντια φωτεινή λωρίδα και τα πίσω διασυνδεδεμένα φώτα LED με δυναμικά φλας, υιοθετούνται για πρώτη φορά στο ολοκαίνουργιο Kodiaq.

    Με αύξηση μήκους κατά περισσότερα από έξι εκατοστά, το Kodiaq προσφέρει ακόμη περισσότερους εσωτερικούς χώρους για έως και επτά επιβάτες και τις αποσκευές τους. Επιπλέον, η Škoda Auto βελτίωσε την αεροδυναμική, επιτυγχάνοντας συντελεστή αεροδυναμικής cd 0,282 καθώς σημαντικές αεροδυναμικές βελτιώσεις επιτεύχθηκαν με την εισαγωγή ενεργητικών περσίδων ψύξης και τον επανασχεδιασμό των προφυλακτήρων. Μεγάλες ζάντες αλουμινίου από 18 έως 20 ίντσες και εννέα χρώματα αμαξώματος

    Το ολοκαίνουργιο Kodiaq διατίθεται αρχικά στην έκδοση Selection με διάφορα πακέτα Design Selections, όπως και με αεροδυναμικά βελτιστοποιημένες ζάντες αλουμινίου από 18 έως 20 ίντσες.

    Η έκδοση Selection διατίθεται με ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών σε ασημί χρώμα. Η Škoda προσφέρει εννέα χρώματα για το μεγάλο SUV της: δύο απλά και συνολικά επτά μεταλλικά χρώματα, συμπεριλαμβανομένου του νέου statement χρώματος Bronx Gold Metallic.

    Οι διαστάσεις του ολοκαίνουργιου Škoda Kodiaq

    Το νέο Škoda Kodiaq διαθέτει ένα πλήρως επανασχεδιασμένο εσωτερικό, ένα νέο σύνολο χειριστηρίων και μία «ελεύθερη» οθόνη infotainment που φτάνει τις 13 ίντσες. Κάτω από την οθόνη αφής βρίσκονται τα νέα έξυπνα χειριστήρια Škoda Smart Dials, που παρέχουν γρήγορη πρόσβαση σε πολλές λειτουργίες του οχήματος.

    Για πρώτη φορά στο μεγάλο SUV της Škoda, είναι διαθέσιμη μια head-up οθόνη που συμπληρώνει το Virtual Cockpit των 10 ιντσών με νέα γραφικά.

    Η νέα κεντρική κονσόλα έχει εύτακτη διάταξη, καθώς ο επιλογέας ταχυτήτων είναι πλέον τοποθετημένος στην κολόνα του τιμονιού.

    Τέσσερις θύρες USB-C με ισχύ 45 W εξασφαλίζουν γρήγορη φόρτιση smartphone, tablet ή φορητών υπολογιστών. Ένα νέο στοιχείο στη Škoda είναι το Phone Box που επιτρέπει την επαγωγική φόρτιση δύο smartphones στα 15 W και περιλαμβάνει λειτουργία ψύξης.

    Τα καθίσματα Ergo με λειτουργία πνευματικού μασάζ διατίθενται προαιρετικά. Τα πακέτα Design Selections με πολυάριθμα βιώσιμα υλικά κάνουν επίσης το ντεμπούτο τους στο Kodiaq.

    Επιπλέον, η δεύτερη γενιά του SUV είναι πάντοτε διασυνδεμένη, προσφέροντας πολυάριθμες online υπηρεσίες και εφαρμογές infotainment.

    Το εσωτερικό του Kodiaq επικεντρώνεται στη βιωσιμότητα. Όλα τα υφάσματα που χρησιμοποιούνται για τις επενδύσεις των καθισμάτων και γενικότερα για το μεγαλύτερο ποσοστό της καμπίνας περιέχουν ανακυκλωμένο πολυεστέρα, ενώ στην περίπτωση του Design Selection Lounge, υπάρχει συνδυασμός από ανακυκλωμένα νήματα και φυσικό μαλλί.

    Το δέρμα που εμφανίζεται στο Suite Design Selection έχει επεξεργαστεί με οικολογικές μεθόδους χρησιμοποιώντας υπολείμματα από την επεξεργασία κόκκων καφέ. Δύο χαρακτηριστικές Simply Clever λεπτομέρειες, η ομπρέλα και η ξύστρα πάγου, επίσης είναι κατασκευασμένες από βιώσιμα υλικά.

    Νέο στη λίστα των Simply Clever χαρακτηριστικών είναι ένα καθαριστικό οθόνης που είναι αποθηκευμένο στην κεντρική κονσόλα και ένα κουτί αποθήκευσης στο κεντρικό τούνελ μπροστά από το συρόμενο πίσω κάθισμα, το οποίο για άλλη μια φορά επιτρέπει τη ρύθμιση προς τα πίσω και προς τα εμπρός. Προαιρετικά διατίθενται δύο επιπλέον θέσεις στην τρίτη σειρά.

    Οι δύο αποθηκευτικοί χώροι κάτω από το δάπεδο του πορτμπαγκάζ έχουν βελτιωθεί και είναι πλέον κατασκευασμένοι από αλουμίνιο. Επίσης, στη δεύτερη γενιά Kodiaq υπάρχει η προστασία των άκρων της πόρτας.

    Επιπλέον, υπάρχει ένας κωδικός QR στο πορτμπαγκάζ, που συνδέει τους χρήστες με ένα εκπαιδευτικό βίντεο σχετικά με το πώς να κάνουν πλήρη χρήση των σχετικών αποθηκευτικών χώρων.

    Η δεύτερη γενιά Kodiaq διαθέτει μια ευρεία γκάμα σύγχρονων και εξαιρετικά αποδοτικών κινητήρων που περιλαμβάνει επιλογές βενζίνης και πετρελαίου. Για πρώτη φορά, το Kodiaq είναι διαθέσιμο τόσο με plug-in όσο και με ήπια υβριδική τεχνολογία. Το plug-in υβριδικό σύστημα για το Kodiaq iV προσφέρει συνδυασμένη ισχύ 150 kW (204 hp) και πλήρως ηλεκτρική αυτονομία άνω των 100 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP.

    Η ήπια υβριδική τεχνολογία συνδυάζεται στην βασική έκδοση 1.5 TSI με 110 kW (150 hp). Μια έκδοση βενζίνης 2.0 TSI με 150 kW (204 hp) και δύο εκδόσεις πετρελαίου 2.0 TDI με 110 kW (150 hp) και 142 kW (193 hp) συμπληρώνουν τη γκάμα. Ο κορυφαίος κορυφαίος πετρελαιοκινητήρας, διαθέτει στάνταρ κίνηση σε όλους τους τροχούς, ενώ όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται στάνταρ με κιβώτιο ταχυτήτων DSG.

    Η δεύτερη γενιά του Skoda Kodiaq έρχεται με πολλά νέα συστήματα υποβοήθησης. Η παλέτα αυτών περιλαμβάνει από το Turn Assist, το οποίο υποβοηθά στην αποφυγή ατυχημάτων κατά τη στροφή σε διασταυρώσεις, έως το Remote Park Assist, το οποίο επιτρέπει τη στάθμευση μέσω της νέας εφαρμογής MyŠkoda.

    Πολλά συστήματα που είναι ήδη διαθέσιμα από το προηγούμενο μοντέλο, όπως το Side Assist και το Travel Assist, επωφελούνται από σημαντικές λειτουργικές αναβαθμίσεις. Επιπλέον, η ενεργητική και παθητική ασφάλεια του νέου Kodiaq έχει βελτιωθεί περαιτέρω με τη χρήση νέων νάνο αισθητήρων ραντάρ στην εμπρός ποδιά και τον πίσω προφυλακτήρα.

    Το νέο Škoda Kodiaq είναι πλέον εξοπλισμένο με νάνο-αισθητήρες ραντάρ. Τοποθετημένοι στη δεξιά και την αριστερή γωνία της εμπρός ποδιάς και του πίσω προφυλακτήρα, βελτιώνουν περαιτέρω την λειτουργία των υπερσύγχρονων συστημάτων υποβοήθησης, όπως το αναβαθμισμένο Front Assist ή Side Assist.

    Μεταξύ των νέων συστημάτων υποβοήθησης που αυξάνουν την ασφάλεια και την άνεση είναι το Turn Assist, το Collision Avoidance Assist, το Crossroad Assist και το Exit Warning.

    Το Turn Assist ανταποκρίνεται με μια προειδοποίηση και, κατά περίπτωση, με αυτόματο φρενάρισμα, εάν πλησιάζει ένα όχημα όταν στρίβει μπροστά από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

    Το Collision Avoidance Assist ενισχύει αυτόματα τις κινήσεις του τιμονιού κατά τη διάρκεια ξαφνικών ελιγμών αποφυγής.

    Το Crossroad Assist χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ και την εμπρός κάμερα για να προειδοποιεί για τη διασταύρωση κυκλοφορίας, ποδηλατών ή πεζών κατά την έξοδο από δρόμο ή σε τυφλό σημείο. Όπου χρειάζεται, ενεργοποιεί οπτικές και ακουστικές προειδοποιήσεις και στη συνέχεια επεμβαίνει αυτόματα στα φρένα.

    Το Exit Warning ενεργοποιεί μια οπτική προειδοποίηση στον εξωτερικό καθρέφτη καθώς και έναν προειδοποιητικό ήχο όταν ανοίγει η πόρτα ενώ υπάρχει κυκλοφορία από πίσω. Έχει εμβέλεια 35 μέτρων και καλύπτει γωνία 120 μοιρών.

    Διαβάστε επίσης:

    Ιδού το νέο Skoda Kodiaq!

    Alfa Romeo Junior: Μπορείτε να την παραγγείλετε!

    F1: Αυτοκριτική από το Χάμιλτον!



    ΣΧΟΛΙΑ