Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
AUTO

Σπάνιες Lamborghini στη Villa d’Este!

Σπάνιες Lamborghini στη Villa d’Este

Σημαντικός αριθμός κλασικών μοντέλων Lamborghini συμμετείχε στον διαγωνισμό κομψότητας Concorso d’Eleganza Villa d’Este του 2024.

Ο φετινός διαγωνισμός, που διεξάγεται από το 1929 και είναι πλέον ένας από τους παλαιότερους και πιο διάσημους στον κόσμο, παρουσίασε τέσσερις παλιές Lamborghini που παράχθηκαν στην Sant’Agata Bolognese: Μια Miura P400 του 1967 εκτέθηκε στην Cernobbio στην Κατηγορία D, με τίτλο «Πιο γρήγορα! Ο Αγώνας Όπλων στον Δρόμο».

Στην Κατηγορία H, που ονομάζονταν: «Η ανάγκη για ταχύτητα: Αστέρια των Supercar της Γενιάς των Βίντεο», συμπεριλήφθηκε μια Countach LP 400 του 1976, μια Countach της 25ης επετείου και μια Diablo GT του 1999. Η επιλογή είχε εύρος άνω των τριάντα ετών, με εμβληματικά μοντέλα με κινητήρα V12 που παρήχθησαν εκείνη την περίοδο.

Είναι επίσης η πρώτη φορά που η Diablo παρουσιάστηκε στη Villa d’Este, επιβεβαιώνοντας την αυξανόμενη εκτίμηση για αυτό το μοντέλο ως κλασικό αυτοκίνητο και περιζήτητο από τους συλλέκτες.

Ο Alessandro Farmeschi, διευθυντής After Sales της Lamborghini τόνισε: «Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι από τα τέσσερα αυτοκίνητα Lamborghini που παρουσιάστηκαν στη Villa d’Este, το ένα έχει ήδη λάβει το Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας από την Polo Storico και δύο βρίσκονται στη διαδικασία απόκτησής του. Αυτό δεικνύει πώς η εργασία που γίνεται από τους ειδικούς μας κερδίζει όλο και μεγαλύτερη εκτίμηση μεταξύ των συλλεκτών.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι χάρη στα αρχεία της Polo Storico, του εσωτερικού μας τμήματος που είναι επιφορτισμένο με τη διαχείριση όλης της ιστορίας της Lamborghini, μπορούμε να επαληθεύσουμε με βεβαιότητα την κατάσταση των αυτοκινήτων μας, από την πρώτη 350 GT έως την τελευταία Diablo που παράχθηκε το 2001.

Μπορούμε να πιστοποιήσουμε αν η τρέχουσα κατάστασή του έχει παραμείνει ακριβώς όπως ήταν όταν παραδόθηκε για πρώτη φορά και να ιχνηλατήσουμε την ιστορία του».

Αξιοσημείωτη είναι η επιτυχία που σημείωσε η Countach LP400, η οποία βραβεύτηκε από την κριτική επιτροπή για τον V12 της με το τρόπαιο «il Canto del Motore» για τον καλύτερο ήχο.

Η Diablo GT στην πρώτη της εμφάνιση ως μοντέλο στον διαγωνισμό της Villa d’Este, κέρδισε το τρόπαιο «BMW Group Ragazzi».

Η Diablo ψηφίστηκε, κατά τη διάρκεια της δημόσιας ημέρας επίσκεψης στη Villa Erba, ως το πιο εμβληματικό αυτοκίνητο του διαγωνισμού από το κοινό κάτω των 16 ετών.

Κάθε ένα από τα τέσσερα αυτοκίνητα που παρουσίασαν οι ιδιοκτήτες τους στον διαγωνισμό κομψότητας της Villa d’Este έχει μια μοναδική και συναρπαστική ιστορία που αξίζει να ειπωθεί.

Lamborghini Miura P400 (1967)

Η Miura παρουσιάστηκε το 1966 και ήταν τόσο πρωτοποριακή στο στυλ, τις μηχανικές λύσεις και την απόδοσή της, που οι δημοσιογράφοι αναγκάστηκαν να επινοήσουν μια νέα λέξη για να την περιγράψουν: supercar.

Η Miura P400 του Δεκεμβρίου 1967 που διαγωνίστηκε στη Villa d’Este αρχικά στάλθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και πουλήθηκε στην τοπική αγορά μέσω της αντιπροσωπείας Bob Estes με έδρα την Καλιφόρνια. Το αυτοκίνητο, με εξωτερικό χρώμα Rosso Miura (κόκκινο) και εσωτερικό Nero (μαύρο), δέχτηκε πλήρη αποκατάσταση από τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος ζήτησε επίσης να πιστοποιηθεί το αυτοκίνητο από την Polo Storico Lamborghini, η οποία τώρα χειρίζεται την αίτηση.

Lamborghini Countach LP 400 (1976)

Η Countach είναι ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της Lamborghini, που παράχθηκε σε πέντε κύριες σειρές έως το 1990: LP 400, LP400 S, LP500S, LP 5000 Quattrovalvole και 25th Anniversary. Παραδόθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 1976, μέσω της αντιπροσωπείας Achilli Motors στο Μιλάνο.

Η Countach LP 400 που εκτίθεται στη Villa d’Este είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες χάρη στον αρχικό συνδυασμό χρωμάτων Viola (μωβ) με εσωτερικό Bianco (λευκό).

Το αυτοκίνητο, με τον κινητήρα V12 της Lamborghini, βραβεύτηκε το Σάββατο 25 Μαΐου από την κριτική επιτροπή του Concorso di Villa d’Este με το τρόπαιο «il Canto del Motore» για τον καλύτερο ήχο.

Lamborghini Countach 25th Anniversary (1990)

Η Countach 25th Anniversary δημιουργήθηκε το 1988 για να γιορτάσει τα πρώτα 25 χρόνια της Automobili Lamborghini και ήταν η έκδοση της Countach που παράχθηκε στον μεγαλύτερο αριθμό μονάδων. Κυκλοφόρησε στις 27 Φεβρουαρίου και παραδόθηκε στις 27 Μαρτίου 1990 στην αντιπροσωπεία Portman στο Λονδίνο.

Η Countach 25th Anniversary που διαγωνίζεται στην κατηγορία H φέτος είναι από τα λίγα αυτοκίνητα αυτής της σειράς που είναι δεξιοτίμονα. Διαθέτει ειδικό συνδυασμό χρωμάτων με εξωτερικό σε “Arancio 1120106” (πορτοκαλί) και εσωτερικό Champagne.

Το εξωτερικό χρώμα μόνο το κάνει μοναδικό, καθώς δημιουργήθηκε για τον πρώτο του ιδιοκτήτη που ήθελε να έχει το ίδιο χρώμα με την πρώτη του Countach, μια LP400 στο χρώμα Arancio (πορτοκαλί).

Αλλά επειδή αυτό το χρώμα δεν προσφερόταν για την Countach 25th, αναδημιουργήθηκε για τον ιδιοκτήτη και μετονομάστηκε με τον αριθμό VIN του πρώτου του αυτοκινήτου. Έτσι, υπάρχει μόνο μία Countach 25th σε αυτό το χρώμα. Το αυτοκίνητο έχει διανύσει πολύ λίγα χιλιόμετρα, δεν έχει ανασκευαστεί ποτέ και πιστοποιήθηκε πρόσφατα από την Polo Storico.

Lamborghini Diablo GT (1999)

Το GT προήλθε από τον συνδυασμό πολλών από τις λύσεις που χρησιμοποιήθηκαν στην αγωνιστική έκδοση GT2, τοποθετημένες στη βάση του μοντέλου παραγωγής Diablo για να δημιουργηθεί ένα νόμιμο για το δρόμο αυτοκίνητο με εξαιρετικές επιδόσεις.

Έτσι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι κατά την αποκάλυψή του τον Μάρτιο του 1999, η Diablo GT ήταν το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο, με τελική ταχύτητα 346 km/h (215 mph).

Η Diablo GT που συμμετείχε στη Villa d’Este, ήταν το νούμερο έξι από τις συνολικά 80 που παρήχθησαν. Κυκλοφόρησε στις 18 Νοεμβρίου 1999 και παραδόθηκε στον πρώτο της ιδιοκτήτη μέσω της Touring Auto στο Μιλάνο. Ο αρχικός της συνδυασμός χρωμάτων, που υπάρχει ακόμα, είναι ασημί τιτανίου με εσωτερικό από μπλε αλκαντάρα και φτερό από εμφανές ανθρακόνημα.

Είχε επίσης επιλεγεί προαιρετικά με τις κοντές σχέσεις μετάδοσης (17/43) και τις προδιαγραφές για ραδιόφωνο αυτοκινήτου και κάμερα οπισθοπορείας.

Το αυτοκίνητο βρίσκεται στη μέση της διαδικασίας ανάλυσης από την Polo Storico Lamborghini για να λάβει την Πιστοποίηση Αυθεντικότητας.

Η Diablo, που παρευρέθηκε στον διαγωνισμό για πρώτη φορά, κέρδισε το τρόπαιο ‘BMW Group Ragazzi’ στη Villa Erba.

Διαβάστε επίσης:

O CEO της Lamborghini θεωρεί ότι τα ηλεκτρικά supercars δεν ενδιαφέρουν τους αγοραστές

Marcello Gandini: Η φανταστική ιστορία του «πατέρα» της θρυλικής Lamborghini Miura

F1 Μονακό: Βουτιά στο λιμάνι για τον νικητή!