Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Architecture & Design

Recycled & electric 911: Ανάγκη ή ύβρις;

Η KALMAR Automotive αποκαλύπτει την ηλεκτροκίνητη Porsche 911, με την κωδική ονομασία 7-97 E-Volt, η οποία βασίζεται στο μοντέλο της γενιάς 964 και ανακυκλώνει ένα αναβαθμισμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης της… Tesla (από το Model S), απόδοσης 450 ίππων.

Η KALMAR Automotive έκανε μια τολμηρή είσοδο στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων με την εισαγωγή της πρώτης της μετατροπής EV, του 7-97 E-Volt. Αυτό το καινοτόμο μοντέλο συνδυάζει την κλασική σχεδίαση της Porsche 911 (964) με τη σύγχρονη τεχνολογία EV.

Το 7-97 E-Volt διαθέτει ένα ανακυκλωμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης της Tesla (Model S), που παράγει 450 ίππους και 486 lb-ft ροπής. Επιταχύνει από 0 έως 62 mph σε λιγότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα και προσφέρει αυτονομία έως και 180 μίλια. Τα διπλά προγράμματα οδήγησης του EV — Eco και Sport — παρέχουν επιλογές για απόδοση και αποδοτικότητα.

Η δέσμευση της KALMAR για βιωσιμότητα εκτείνεται πέρα από το σύστημα μετάδοσης κίνησης. Το 7-97 E-Volt ανακυκλώνει υλικά από το όχημα δότη, συμπεριλαμβανομένου του αναμορφωμένου αλουμινίου και του αναμορφωμένου γυαλιού, ενώ τα ελαφριά πάνελ του αμαξώματος του είναι κατασκευασμένα από φυτικές ίνες. Αυτές οι φιλικές προς το περιβάλλον ίνες από λινάρι μειώνουν τις εκπομπές CO2 κατά 78 τοις εκατό σε σύγκριση με τις παραδοσιακές ίνες άνθρακα.

Παρά τη μετατροπή EV, το 7-97 E-Volt διατηρεί ωστόσο το βάρος του αρχικού 964 Turbo, χάρη στον καινοτόμο σχεδιασμό του. Η αεροδυναμική έχει επίσης βελτιωθεί με μια επανασχεδιασμένη μπροστινή εισαγωγή και τεχνολογία συγκολλημένου γυαλιού που μειώνει τον θόρυβο του ανέμου και την αντίσταση.

Ο ιδρυτής της εταιρίας Jan Kalmar τονίζει ότι η μετατροπή EV καθοδηγήθηκε από τη ζήτηση των πελατών, αλλά ξεπερνά την απλή αλλαγή κινητήρα εσωτερικής καύσης με ηλεκτρική ενέργεια. «Σκοπός μας ήταν να δούμε πόσο μακριά θα μπορούσαμε να φτάσουμε τα πράσινα διαπιστευτήριά του».

Με τιμή από 450.000 ευρώ (ή περίπου 500.000 δολάρια ΗΠΑ), το 7-97 E-Volt είναι μια επιλογή υψηλής απόδοσης, φιλική προς το περιβάλλον και προσφέρεται ως αναστρέψιμη μετατροπή (επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να επιστρέψουν στην ισχύ καύσης, εάν το επιθυμούν).

Διαβάστε επίσης:

Το Weekend in Tweed επιστρέφει στις Σπέτσες

Ο οίκος Rabanne αποκαλύπτει την πιο πολύτιμη τσάντα χειρός του κόσμου

“Public + home”: Τα Public γιορτάζουν με διπλάσια επιστροφή €