Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
AUTO

Porsche Carrera GT: Ακόμα πιο ακριβής και προβλέψιμη!

Η Porsche, σε συνεργασία με τη Michelin, δημιούργησαν νέα ελαστικά υψηλής απόδοσης για την Carrera GT.

Η Porsche Carrera GT, που παρουσιάστηκε το 2003, ήταν ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα παραγωγής. Αρχικά, η Porsche ανέπτυξε τον ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα για αγώνες στο 24ωρο του Le Mans. Με την ισχύ των 450 kW (612 PS) και το βάρος μόλις 1,380 kg, η Carrera GT επιταχύνει από 0 έως 100 km/h σε 3,9 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 330 km/h. Σχεδόν 20 χρόνια μετά το τέλος της παραγωγής του εμβληματικού υπεραυτοκινήτου η Porsche σε συνεργασία με την γαλλική εταιρεία κατασκευής ελαστικών έφτιαξαν τα Pilot Sport Cup 2, με βελτιωμένη πρόσφυση σε βρεγμένες και στεγνές συνθήκες, μειώνουν τη διαδρομή πέδησης από 200 km/h έως και 12 μέτρα.


Ο πρώην οδηγός της Porsche, Jörg Bergmeister, δοκίμασε τα νέα ελαστικά και εντυπωσιάστηκε από την αύξηση της απόδοσης της Carrera GT. Τα ελαστικά διαθέτουν διπλή σύνθεση για ενισχυμένη απόδοση και οδηγική ασφάλεια, ενώ η επαφή με το οδόστρωμα έχει βελτιστοποιηθεί για ακόμα μεγαλύτερη δυναμική του ελαστικού στον δρόμο και στην πίστα.


Η ανάπτυξη των νέων ελαστικών ήταν μια πρόκληση, καθώς η Carrera GT είναι ένα 20χρονο αυτοκίνητο. Ωστόσο, η Porsche θεώρησε σημαντικό να βελτιώσει περαιτέρω τη δυναμική οδήγησης και την ασφάλεια του supercar. Για αυτό, χρησιμοποιήθηκαν δύο διαφορετικές ενώσεις καουτσούκ στο πέλμα: μία για πρόσφυση στο βρεγμένο και μία πρόσφυση στο στεγνό. Τα νέα ελαστικά προσφέρουν σημαντικά βελτιωμένη δυναμική οδήγησης και επιτυγχάνουν ταχύτερους χρόνους γύρου στην πίστα. Ο Bergmeister σημείωσε ότι τα ελαστικά όχι μόνο κάνουν την Carrera GT ταχύτερη αλλά και ευκολότερη στην οδήγηση σε υψηλές ταχύτητες.


Εκτός από τη βελτιωμένη απόκριση στα όρια, τα νέα ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 διασφαλίζουν και ταχύτερη πέδηση. Η διαδρομή φρεναρίσματος από 100 km/h έως την ακινητοποίηση είναι 2,5 μέτρα μικρότερη, ενώ από 200 km/h το supercar σταματά 12 μέτρα νωρίτερα. Τα νέα ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 για την Carrera GT αναπτύχθηκαν σε στενή συνεργασία μεταξύ της Michelin, της Porsche Classic και του Κέντρου Ανάπτυξης της Porsche στο Weissach.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Στάρμερ και Ζελένσκι είχαν συνομιλίες για τους τρόπους που θα μπορούσε να βοηθηθεί το Κίεβο τους επόμενους μήνες

Πειραιώς: Ενεργή υποστήριξη στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες

Τσίπρας από Βελιγράδι: «Εάν η ΕΕ αποτύχει στα Βαλκάνια, οι συνέπειες θα είναι επικίνδυνες»