• AUTO

    Πέρασε την Πράσινη Κόλαση σε 444 sec (video)!


    Η Panamera Turbo S έγραψε ρεκόρ για πολυτελή υβριδικά αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

    Λίγο πριν την κυκλοφορία του, το νέο κορυφαίο μοντέλο της Panamera η Turbo S, άφησε το στίγμα της, στο Nordschleife. Με οδηγό, το δοκιμαστή της Porsche, Λαρς Κερν, ένα μοντέλο προπαραγωγής, ολοκλήρωσε την θρυλική διαδρομή, 5.64 sec πιο γρήγορα από το αντίστοιχο μοντέλο της προηγούμενης γενιάς. H επίδοση καταγράφηκε την περασμένη Παρασκευή, ο Κερν, σημείωσε νέο χρόνο ρεκόρ 7:24,17 λεπτών με το μελλοντικό κορυφαίο μοντέλο της σειράς Panamera.

    Ο Κερν είχε στο παρελθόν σημειώσει ρεκόρ στην κατηγορία των πολυτελών σεντά στο γύρο του Nordschleife το 2016 με την Panamera και το 2020 με την Panamera Turbo S (7:29,81 λεπτά). “Στο Nordschleife, το κράτημα ενός αυτοκινήτου και οι αντιδράσεις στις αλλαγές πορείας είναι ιδιαίτερα σημαντικές”, σχολιάζει ο Kερν. “Η νέα Panamera έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου σε αυτόν τον τομέα. Ειδικά σε στροφές με υψηλές τεχνικές απαιτήσεις, της διαδρομής, ανταποκρίνεται με αισθητά μεγαλύτερη ευελιξία”.

    Ο χρόνος γύρου της νέας Panamera, πέντε δευτερόλεπτα ταχύτερος, από το προηγούμενο μοντέλο, υπογραμμίζει τη συνεχή εξέλιξη του τετράθυρου σπορ αυτοκινήτου. Η υβριδική μηχανή που στηρίζεται σε κινητήρα εσωτερικής καύσης οκτώ κυλίνδρων επιτυγχάνει εντυπωσιακές επιδόσεις, αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για τον βελτιωμένο χρόνο γύρου: «Το σύστημα μετάδοσης κίνησης, η αεροδυναμική, το πλαίσιο, τα νέα ελαστικά υψηλής απόδοσης της Michelin – πολλοί παράγοντες συνέβαλαν σε αυτόν τον καλύτερο χρόνο», προσθέτει ο Kερν.

    «Η νέα σχεδίαση ανάρτησης – πλαισίου, Porsche Active Ride έδωσε ιδιαίτερα σημαντική ώθηση. Το αυτοκίνητο παραμένει σε σταθερή απόσταση από το έδαφος ανά πάσα στιγμή. Το κράτημα στις στροφές έχει περάσει σε άλλο επίπεδο.  Αυτό μου δίνει μια καλή αίσθηση ως οδηγός και υπογραμμίζει περαιτέρω ότι η εξέλιξή μας δεν προσφέρει απλώς μέγιστη άνεση οδήγησης στην καθημερινή χρήση, αλλά κάνει και πραγματική διαφορά στο Nordschleife υπό πίεση. Κανένα άλλο μοντέλο της Porsche δεν προσφέρει τόσο ευρύ φάσμα χρήσης μεταξύ άνεσης και σπορ συμπεριφοράς. Η νέα Panamera συνδυάζει τα θετικά χαρακτηριστικά ενός μεγάλου σεντάν με τη συμπεριφορά ενός σπορ αυτοκινήτου».

    Για την προστασία του οδηγού, η Panamera που οδηγούσε ο Κερν ήταν εξοπλισμένη με αγωνιστικό κάθισμα και τον υποχρεωτικό κλωβό ασφαλείας, αλλά κατά τα άλλα δεν διέφερε σε τίποτα από την έκδοση παραγωγής. Τα ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 με διαστάσεις 275/35 ZR 21 εμπρός και 325/30 ZR 21 πίσω αναπτύχθηκαν ειδικά για την Panamera. Για βελτιστοποιημένη απόδοση, το προαιρετικό Carbon Aerokit μειώνει τους στροβιλισμούς τους άερα στον εμπρός άξονα. Σε συνδυασμό με το την διαμόρφωση της πίσω αεροτομής, το τελικό αποτέλεσμα είναι η δημιουργία κάθετης δύναμης από μια ταχύτητα και πάνω, αυτό βελτιώνει την αεροδυναμική ισορροπία.

    Διαβάστε επίσης

    Η Alfa Romeo 33 Stradale στο Goodwood Festival of Speed!



    ΣΧΟΛΙΑ