Επιστολή στους εργαζόμενους του ομίλου απέστειλε ο όμιλος Νικ. Ι. Θεοχαράκης, με την οποία ενημερώνει για τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ, στο πλαίσιο προστασίας λόγω της νέας έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην επιστολή, από την Δευτέρα 12 Ιουλίου όσοι επιλέξουν να μην εμβολιαστούν, οφείλουν να προσκομίζουν στη Διεύθυνση Προσωπικού σε εβδομαδιαία βάση διαγνωστικό τεστ PCR αρνητικού αποτελέσματος. Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει η επιστολή, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί «οφείλουν να φορούν διαρκώς προστατευτική μάσκα ενώ η κίνησή τους θα επιτρέπεται μόνο σε εκείνους τους χώρους που είναι απολύτως απαραίτητοι στα πλαίσια εκτέλεσης των επαγγελματικών τους καθηκόντων».
Την ίδια στιγμή, ο όμιλος ξεκαθαρίζει ότι σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα παραπάνω «δεν θα γίνει δεκτή η παροχή της εργασίας αυτών των εργαζομένων, και για το λόγο αυτό θα απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής αποδοχών για όσο χρονικό διάστημα δεν θα πληρούνται οι προϋποθέσεις».
Τι δηλώνει η εταιρεία στο Mononews
Σε επικοινωνία του δημοσιογράφου Τάκη Πουρναράκη με στελέχη της Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε, έσπευσαν να δηλώσουν ότι σκοπός του ομίλου δεν είναι να εξαναγκάσουν τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν, αλλά να προστατευθούν από την διασπορά του ιού. Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν «δεν υπάρχει πνεύμα εξαναγκασμού σε εμβολιασμό, αλλά προσπάθεια προστασίας των εργαζομένων μας».
Σε επικοινωνία του mononews με τον δικηγόρο – εργατολόγο Γιάννη Καρούζο, σχετικά με το θέμα, αναφέρει τα εξής:
«Η επιχείρηση κατ’ αρχήν ενήργησε σύμφωνα με τον νόμο, ωστόσο ο εργοδότης δεν μπορεί να εξαναγκάζει ψυχολογικά τον εργαζόμενο σε υποχρεωτικό εμβολιασμό με κυρώσεις ή πειθαρχικά μέτρα.
Οι εργοδότες μπορούν να περιορίσουν τα άτομα αυτά, σε χώρους εντός της επιχείρησης, που να μην υπάρχει κίνδυνος έκθεσης σε τρίτους από τους οποίους μπορούν να κολλήσουν. Είναι επιτρεπτό καταρχήν.
Όμως δεν μπορεί η επιχείρηση να επιβαρύνει τους εργαζόμενους με τον κόστος των μέσων τήρησης της υγιεινής και ασφάλειας, γιατί η υποχρέωση αυτή βαρύνει τον εργοδότη.
Είναι πολύ σημαντικό ότι παρεμβαίνει ο γιατρός Εργασίας ο οποίος έχει την ευθύνη για την μεσολάβηση με τους εργαζόμενους και τον εργοδότη, ο οποίος μπορεί να συντάξει με τη σειρά του έκθεση κινδύνου με τον αριθμό των εργαζομένων που είναι σφόδρα εκτεθειμένοι στον κορονοϊό (ανεμβολίαστοι)».
Διαβάστε σχετικά:
Μπορεί να απαιτήσει ο εργοδότης τον εμβολιασμό των εργαζομένων; Πότε εφαρμόζεται στέρηση μισθού;
Είναι δυνατή η απόλυση εργαζομένου – ασθενούς από COVID; Τι αλλάζει με νέο νομοσχέδιο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δ. Καλαντώνη: Η ιστορία πίσω από την «Εξέλιξη Ζωής», οι δράσεις και οι στόχοι
- Attica Bank: Ανοίγει το παιχνίδι του ανταγωνισμού στις χρεώσεις
- Οι Έλληνες εφοπλιστές παρήγγειλαν εφέτος 230 πλοία – Ποιοι ναυπηγούν και ποιοι πούλησαν και αγόρασαν πλοία
- Άμεση Ανάλυση: Τι συμβαίνει με Optima Bank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, Profile, JP Morgan, MicroStrategy, Nike