Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
AUTO

O Ραλφ που γνώρισα!

Ο Ράλφ Σουμάχερ έγινε γνωστός στην οικογένεια του μηχανοκίνητου αθλητισμού ως αδερφός του Μίκαελ.

Πολλοί ακριβώς λόγω της σύγκρισης με τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή Μίκαελ χρησιμοποιούσαν το παρατσούκλι «half». O Ραλφ αγωνίστηκε στη F1 από το 1997 ως το 2007, έντεκα χρόνια. Έτρεξε για τη Jordan, για τη Williams και την Toyota. Πήρε 6 νίκες σε GP κατά τη διάρκεια της καριέρας του και 6 pole position. Σε μεγάλο βαθμό επηρεάστηκε από το ατύχημα που είχε στην Ινδιανάπολη το 2004, όπου δέχτηκε φορτίσεις 78g και του άφησε μόνιμα κατάλοιπα. Στην προσωπική του ζωή ο Ραλφ παντρεύτηκε το μοντέλο Κόρα Μπρίνκμαν – που ήταν ήδη έγκυος – το 2001 και λίγο αργότερα απέκτησαν ένα γιο, τον Ντέιβιντ ο οποίος επίσης τρέχει σε αγώνες. Ο Ραλφ χώρισε με την Κόρα το 2015 μετά από δικαστική διαμάχη. Ένα διαζύγιο που το κόστισε 6 εκ. ευρώ, η περιουσία του εκτιμάται πάνω από 100 εκ. ευρώ.

Είχα την τύχη να μιλήσω μερικές φορές με το Ραλφ, να τον «ζήσω» στα πάντοκ της F1, να περιγράψω πολλές φορές τις επιδόσεις του και τις προσπάθειές του στην πίστα. Έχει το σεβασμό μου ως αθλητής και ως άνθρωπος. Αυτό επουδενί αλλάζει με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του, ότι έχει πλέον σύντροφο στη ζωή του, τον Ετιέν. Αισθάνομαι την ανάγκη να το τονίσω, καθώς διαβάζω πάρα πολλά σχόλια για το ανδροκρατούμενο κάστρο της F1, που μόλις έπεσε. Προφανώς στη F1, εργάζονται περισσότεροι άρρενες, αλλά γίνονται προσπάθειες τα τελευταία χρόνια να προσελκυστούν και γυναίκες. Ήδη υπάρχει και αμιγώς γυναικείο πρωτάθλημα το F1 Academy. Στα μάτια μου δεν μπορεί ν’ αλλάξει η εικόνα ενός ανθρώπου, λόγω της επιλογής συντρόφου. Όπως επίσης δεν αλλάζει και η αθλητική του υπόσταση. Με ενοχλεί η σύνδεση του αθλητικού κομματιού με την προσωπική ζωή του καθενός.  Το τι έκανε ο Ραλφ στην πίστα δεν αλλάζει με το ποιον/ποια έχει σύντροφο. Ούτε η θετική μου άποψη γι’ αυτόν μπορεί να μεταβληθεί επειδή επέλεξε κάποιον/α άλλον/η για σύντροφο.

Διαβάστε επίσης

Στην Κύθνο με το MG ZS