Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
AUTO

O Αλόνσο θα φτάσει τα 400 GP!

Το σβήσιμο των κόκκινων φώτων μεθαύριο Κυριακή στην πίστα Hermanos Rodriquez (απευθείας ΑΝΤ1+ 22:00) θα δημιουργήσει ένα νέο ρεκόρ στη F1. Για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος ένας οδηγός φτάνει τις 400 συμμετοχές.

Ο Αλόνσο έκανε το ντεμπούτο του στη Formula 1 ως έφηβος με την Minardi το 2001 και έχει αγωνιστεί για μερικές από τις πιο διάσημες ομάδες του αθλήματος. Πήρε δυο τίτλους για τη Renault ενώ έτρεξε και με τα χρώματα της McLaren και της Ferrari.

Σήμερα στα 43 του έχει νέο διετές συμβόλαιο με την Aston Martin καθώς προσπαθεί να πάρει τον 3ο του τίτλο, ποντάροντας ότι ο Νιούι θα του δώσει το 2026, μονοθέσιο νικητή.

Με 22 pole positions, 32 νίκες σε αγώνες, 106 βάθρα και πάνω από 2.300 βαθμούς ο Ισπανός αυτό το Σαββατοκύριακο θα εκκινήσει για 400στη φορά σε αγώνα: « Το να φτάσεις τα 400 GP είναι ένας μεγάλος αριθμός.

Είναι ένας τρόπος να επιδείξω το πάθος μου για το άθλημα και για τη Formula 1. Κανείς δεν έφτασε αυτόν τον αριθμό στο παρελθόν, ίσως κάποιος το κάνει στο μέλλον, αλλά όχι πολλοί, αυτό δείχνει την αγάπη μου για τους αγώνες, για τη Formula 1, πόσο πολύ απολαμβάνω αυτόν τον τρόπο ζωής, τους μηχανοκίνητους αγώνες γενικά.

Το 2001, όταν ξεκίνησα δεν σκεφτόμουν και πολύ το μέλλον. Το όνειρο ζωντανεύει, οδηγώντας Formula 1, τον πρώτο αγώνα. Δεν είχα σαφή οδικό χάρτη στην καριέρα μου. Δεν ήξερα ακριβώς ποιος ήταν ο επόμενος αγώνας, ποια θα ήταν η επόμενη ομάδα μου. Υποβαλλόμουν κάθε Σαββατοκύριακο σε μια νέα περιπέτεια.

Όταν κέρδισα για 2η φορά το πρωτάθλημα το 2006 και πήγα στη McLaren, είχα τριετές συμβόλαιο και ήμουν 99% σίγουρος ότι το 2009 θα ήταν η τελευταία μου σεζόν στη Formula 1.

Αυτό ήταν το πολύ σαφές σχέδιό μου στο κεφάλι μου. Όταν υπέγραψα αυτό το συμβόλαιο, στο μυαλό μου εκείνη την εποχή, ήταν σαν ένα μακροπρόθεσμο συμβόλαιο είχα ήδη εκπληρώσει το όνειρό μου.

Αυτό ήταν πέρα από τις πιο τρελές μου φαντασιώσεις για να γίνω πρωταθλητής της Formula 1, οπότε τι άλλο μπορώ να κάνω;» σκεφτόμουν τότε: «Υπέγραψα αυτό το συμβόλαιο με τη McLaren, ελπίζοντας να κερδίσω περισσότερα πρωταθλήματα, ελπίζοντας να κερδίσω περισσότερους αγώνες, αναλογιζόμενος ότι μετά τη Formula 1 υπάρχει μια διαφορετική ζωή έξω.

Σκεφτόμουν ότι θα έχω μια οικογένεια, θα κάνω κανονικά πράγματα, θα ζω κανονικές μέρες. Ως 19χρονος, Φερνάντο δε σκεφτόμουν πολύ το μέλλον, αλλά ως 25χρονος το 2007, σίγουρα, θα ήταν μια έκπληξη αν μάθαινα ότι θα αγωνίζομαι ακόμη το 2024».

Portrait, garage, TS-Live, Marina Bay Circuit, GP2418a, F1, GP, Singapore
Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team, in the garage

 

arrivals, Portrait, Marina Bay Circuit, GP2418a, F1, GP, Singapore
Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team, arrives at the track

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα Κομισιόν: Η τιμή «κρίνει» την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου – Πού δίνουν προτεραιότητα οι αυτοκινητοβιομηχανίες

Χρηματιστήριο: Στα όρια των 7 ευρώ η ΕΤΕ – Κάτω από τα 3,60 η Πειραιώς – Νευρικότητα στα blue chips

Τέλη κυκλοφορίας: Έρχονται μέσα στο 1ο 15νθήμερο του Νοεμβρίου – Τι αλλάζει στον τρόπο πληρωμής