• AUTO

    O Αλόνσο έχει μια Aston Martin F1 για το δρόμο!


    Ο οδηγός της Aston Martin, Φερνάντο Αλόνσο βγήκε στο Μονακό με την νέα Aston Martin Valkyrie ένα αυτοκίνητο F1 για τον δρόμο.

    Ο Αλόνσο οδήγησε το νέο του υπεραυτοκίνητο Valkyrie έξω από το εμβληματικό ξενοδοχείο Monte Carlo Bay, παρουσιάζοντας μια ειδική προδιαγραφή που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την ομάδα σχεδιασμού της Aston Martin.

    Εμπνευσμένο από το μονοθέσιο AMR24, το Valkyrie του Αλόνσο είναι βαμμένο σε Satin Aston Martin Racing Green με ειδικά αντίθετα AMR Satin Lime Graphics, τονίζοντας τα αεροδυναμικά σημεία του υπεραυτοκινήτου.

    Το αυτοκίνητο έχει σε πολλά σημεία εμφανές ανθρακόνημα ενώ έχει επίσης εφαρμοστεί ένα ειδικό γραφικό «προσοχή καυτό» στο πίσω μέρος. Ίσως η πιο περίπλοκη και συνάμα αθέατη λεπτομέρεια είναι το κόκκινο αλουμινένιο πεντάλ γκαζιού χαραγμένο με τον αριθμό ’14’, τον αριθμό οδηγού του Αλόνσο, επιλεγμένο στην ηλικία των 14 ετών στις 14 Ιουλίου 1996 όταν έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής καρτ με το #14.


    Μιλώντας σχετικά ο Αλόνσο τόνισε: «Είναι δύσκολο να περιγράψω με λόγια πόσο ανυπομονούσα για αυτή τη μέρα, να κάθομαι στο τιμόνι της δικής μου Valkyrie, που έχω συνεργαστεί τόσο στενά με την ομάδα της Aston Martin για το σχεδιασμό της, είναι σίγουρα μια μέρα που θα θυμάμαι.

    Η Valkyrie είναι πραγματικά ένα αυτοκίνητο F1 για τον δρόμο, με τόσο μεγάλη γνώση και τεχνολογία που προέρχεται από όλη την εμπειρία που έχει η Aston Martin στην πίστα, ανυπομονώ να την οδηγήσω στο δρόμο».

    Επιταχύνοντας από 0 – 100km/h από στάση σε λιγότερο από 2,5 δευτερόλεπτα και διαθέτοντας έναν υβριδικό κινητήρα V126,5lt που αναπτύσσει μέγιστη ισχύ 1.155PS, η Aston Martin Valkyrie συνδυάζει αεροδυναμική απόδοση εμπνευσμένη από την F1 και ισχύ προσφέροντας μία από τις πιο έντονες εμπειρίες οδήγησης που είναι εφικτές στον δρόμο.

    Όπως όλα τα σπορ αυτοκίνητα της Aston Martin, η Valkyrie κατασκευάζεται στην έδρα της μάρκας στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Gaydon. Μια ειδική ομάδα διαχειρίζεται την κατασκευή και την παράδοση σε μια ειδικά διαμορφωμένη γραμμή παραγωγής για τη Valkyrie.

    Μια ομάδα εξειδικευμένων τεχνικών θα κατασκευάσει χειροποίητα καθένα από τα 150 αυτοκίνητα, με κάθε Valkyrie να χρειάζεται πάνω από 2000 ώρες εργασίας για να δημιουργηθεί.

    Διαβάστε επίσης:

    Renault Captur: Με διπλό καύσιμο σε τιμή έκπληξη!

    ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Μηνύματα Οδικής Ασφάλειας

    Άρχισαν οι παραδόσεις του Volvo EX90!



    ΣΧΟΛΙΑ