• AUTO

    Ferrari Portofino: Ο νέος πόθος έχει καταγωγή από ιταλικό τζάκι

    Ferrari Portofino 2018

    Ferrari Portofino 2018


    Όταν πρόκειται για Ferrari, ο χρόνος σταματά, τα στόματα και τα μάτια ανοίγουν στο έπακρο, τα αυτιά αναμένουν να ακούσουν την ηχηρή είδηση, γενικά οι αισθήσεις παθαίνουν ένα συνολικό αλαλούμ. Τα προϊόντα της γειτονικής χώρας, όσο και να πληθαίνει ο γαλαζοαίματος ανταγωνισμός, παραμένουν σημείο αναφοράς για τους απανταχού αυτοκινητόφιλους.

    Κάθε νέο μοντέλο δημιουργεί συνειρμικά όνειρα. Τα τελευταία περιλαμβάνουν οδηγικές συγκινήσεις χωρίς σύγκριση, με σημαιοφόρους τις επιδόσεις και την αγωνιστική συμπεριφορά. Το νέο της «μικρό» μοντέλο, που αντικαθιστά ουσιαστικά την California, είναι πλέον γεγονός. Αποκαλέιται Portofino και είναι ένα καμπριολέ 2+2 μήκους 4,586 μ. με μεταλλική οροφή, βασισμένη σ’ ένα εντελώς νέο πλαίσιο της ιταλικής εταιρείας, που μειώνει το βάρος και αυξάνει τη στρεπτική ακαμψία σε σχέση με την California, με την κατανομή του βάρους να είναι 46-54% εμπρός-πίσω.

    Τα σπουδαία βέβαια ως είθισται, κρύβονται κάτω από την «σμιλεμένη μεταλλική επιδερμίδα». Η Portofino κινείται από έναν V8 των 3.855 κ.εκ. της Ferrari, που στη συγκεκριμένη περίπτωση αποδίδει 600 ίππους στις 7.500 στροφές, 40 περισσότερους σε σύγκριση με την California. Η μέγιστη ροπή είναι 77,5 kgm, σταθερά από της 3.000 ως τις 5.250 στροφές. Το εντυπωσιακό supercar, χρησιμοποιεί την τρίτη γενιά του ηλεκτρονικού μπλοκέ πίσω διαφορικού (E-Diff3) της ιταλικής φίρμας, όπως επίσης και σύστημα διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση. Αναφορικά τώρα με τις επιδόσεις, η Ferrari αναφέρει επιτάχυνση από 0 ως 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,5” και μέγιστη ταχύτητα πάνω από 320 χλμ./ώρα. Ονειρευτείτε ελεύθερα, δεν κοστίζει…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποια αυτοκινητοβιομηχανία συμμετείχε ενεργά στην εβδομάδα μόδας;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποια ελληνική εταιρία είναι χορηγός των επίδοξων πρωταθλητών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ράλι;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: BMW 6 Gran Turismo: Ίματζ και διαφορετικότητα



    ΣΧΟΛΙΑ